Alytiškiai gaus patikslintus komunalinių atliekų surinkimo grafikus


Alytaus miesto gyventojai netrukus gaus patikslintą mišrių komunalinių ir maisto atliekų surinkimo grafikus.
Mišrių komunalinių atliekų surinkimo grafike bus patikslintos šių atliekų surikimo bei išvežimo datos nuo šių metų rugsėjo iki kitų metų vasario mėnesio.
Pagal šių metų pradžioje sudarytą grafiką, iš daugelio Alytaus miesto gyventojų rugsėjo-spalio mėnesiais mišrios komunalinės atliekos būtų surenkamos ir išvežamos tik vieną kartą per aštuonias savaites.
„Mišrios komunalinės atliekos iš individualių namų gyventojų turi būti surenkamos ir išvežamos ne rečiau kaip vieną kartą per 4 savaites. Todėl atliekų vežėjas, bendrovė „Ekonovus“, turėjo patikslinti grafiką, kuris Alytaus miesto gyventojams bus išsiųstas paštu“, - sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro Atliekų tvarkymo paslaugų ir kontrolės padalinio vadovas Martynas Krasauskas.
Kartu su patikslintu mišrių komunalinių atliekų surinkimo grafiku gyventojai gaus ir maisto atliekų surinkimo grafiką.
Atskiras maisto atliekų surinkimas Alytaus mieste bus pradėtas spalio mėnesį. Individualių namų gyventojams jau yra išdalinta 1747 maisto atliekų surinkimo komplektai.
Maisto atliekos šiltuoju metų laiku bus surenkamos ir išvežamos du, šaltuoju – vieną kartą per mėnesį.
Kartu su maisto atliekų konteineriais gyventojai gavo ir atskiras talpas aliejui ir riebalams. Į jas surinktą panaudotą aliejų ir riebalus gyventojams reikės išvežti į stambiųjų ir kitų atliekų surinkimo aikšteles. Šiose aikštelėse bus keičiami ir ant maisto atliekų konteinerių dangčių esantys anglies filtrai.
Į maisto atliekų konteinerius galima mesti ne tik įvairias maisto, bet ir nedideles žaliąsias atliekas: žolę, gėles, daržovių ir vaisių likučius. Į šiuos konteinerius negalima pilti karštų pelenų, mesti naminių gyvūnų gaišenų, vaistų ir kitų, biologiškai suyrančioms atliekoms nepriskiriamų atliekų.
Patikslintus atliekų surinkimo grafikus galima rasti https://www.aratc.lt/gyventojams/atlieku-surinkimo-grafikai

ARATC informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą