Artėjant šaltajam sezonui – įspėjimas vairuotojams: vos keli paprasti dalykai gali išgelbėti kačių gyvybes

Gyvūnus prižiūrinčios organizacijos įspėja tikrinti automobilių gaubtus po to, kai ieškodamas šilumos susižeidė benamis kačiukas.

Kentukio gyvūnų draugija įspėja vairuotojus, kad, artėjant žiemai bei jos metu, prieš užvesdami variklį  patikrintų po savo automobilių gaubtais – tai gali išgelbėti katės gyvybę. Antradienį į pelno nesiekiančią gyvūnų prieglaudą buvo atvežtas sužeistas kačiukas, kuriam buvo pažeisti nervai ir padaryta sunki žaizda burnoje. Kentukio humanitarinė draugija sakė, kad kačiukas, vardu Pinecone, buvo rastas automobilio variklio viduje ir greičiausiai buvo sužeistas automobilio ventiliatoriaus diržo.

„Šaltuoju metų laiku lauke gyvenančios katės kartais įlenda į automobilio kapotą, ieškodamos neseniai išjungto variklio šilumos. Prieš užvesdami variklį trinktelkite į automobilio kapotą arba paspauskite garso signalą, kad katės galėtų pabėgti arba pranešti apie savo buvimą. Tai gali padėti išgelbėti gyvybes šią žiemą“, – sakė Megan Decker.

Kai lauke šalta, katės kartais ieško neseniai išjungto automobilio variklio šilumos, teigiama Kentukio gyvūnų draugijos pranešime. Jei nieko neįtariantis vairuotojas įjungia variklį, o katė yra po variklio dangčiu, katės gali susižeisti ir net žūti nuo besisukančių ventiliatoriaus diržų“, – sakoma pareiškime. Namų savininkai taip pat gali pastatyti žiemos slėptuves lauke gyvenančioms katėms iš polistireninio putplasčio dėžių, išklotų šiaudais, kad sulaikytų jas nuo prieglobsčio ieškojimo automobilių varikliuose.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą