Renovuotų namų kvartale tvarkoma ir aplinka

Alytaus rajono Simno Pavasario gatvės daugiabučių namų gyventojus prieš kelis metus kalbindamas renovuoti namus, rajono meras žadėjo sutvarkyti aplinką. Pažadas tęsiamas – kvartale vyksta darbai.

Pavasario gatvėje renovuoti 6 daugiabučiai yra pirmieji atnaujinti namai rajone. Juose gyvenantys simniškiai nori, kad ir aplinka kvartale būtų patogi, graži bei kokybiška. Tai Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas su gyventojais aptarė maždaug prieš metus. Žmonės prašė įrengti aikštelę, kurioje ir suaugę, ir vaikai galėtų leisti laisvalaikį, sportuoti, jiems pasiūlyta dar daugiau infrastruktūros sprendinių. Iš karto buvo aptartas ir medžių klausimas, nes, vykdant darbus, kai kuriuos gali tekti pašalinti. Gyventojai pritarė, kad prie namų augančios eglės, taip pat kiti medžiai atrodo prastai ir juos galima keisti kitais.

Pavasario g. nuo 2 iki 10 namo kvartale jau pradėti aplinkos ir infrastruktūros tvarkymo darbai. Juos vykdo savivaldybės konkursą laimėjusi uždaroji akcinė bendrovė „Instita“.

Teritorijos vakarinėje dalyje jau įrengta nauja kelio asfaltbetonio danga, šalia automobilių aikštelė. Kapitaliai bus remontuojamos ir kitos gatvės, įrengti ir atnaujinti šaligatviai, automobilių stovėjimo, poilsio aikštelės, elektros tinklai, atnaujintas apšvietimas, įrengti keli papildomi šviestuvai neapšviestose teritorijos vietose, vandens tiekimo ir buitinių nuotekų šalinimo sistemos, senos trasos pakeistos naujomis. Šalto geriamo vandens tiekimo sistema bus prijungta prie esamų tinklų šalia Vytauto g.

Bus nutiesti pėsčiųjų takai, kurie užtikrins vientisą judėjimą ir patekimą į esamą vaikų žaidimų ir krepšinio aikšteles. Jų teritorijos bus didinamos, dangos remontuojamos. Be to, daugiabučių namų kvartale bus įrengtos ir naujos laisvalaikio bei poilsio zonos.

Vietoj kvartale esančių lauko laiptų bus įrengtas pandusas neįgaliesiems. Vykdant kvartalo tvarkymo darbus bus pašalinta arčiausiai įvažiavimo į Pavasario g. esančių medžių eilė, kuri trukdo gatvės eksploatavimui – sniego nukasimui, sustūmimui į pakraštį, yra per arti gatvės ir ardo jos dangą.

Pavasario gatvės kvartale atlikus statybos darbus bus įrengti gėlynai, pastatyta suoliukų ir kitos mažosios architektūros elementų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą