Iš dalies socialdemokratų – akibrokštas Alytaus merui N. Cesiuliui

Dalis Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Alytaus miesto skyriaus tarybos narių pirmadienį pareiškė atsiribojantys nuo kito partijos nario, miesto mero Nerijaus Cesiulio veiklos, viešų pasisakymų ir sprendimų. „N.Cesiulis prie Alytaus miesto savivaldybės valdymo vairo stojo prieš daugiau kaip metus, tačiau per šį laikotarpį ryškesnių pokyčių miestas nepajuto, Alytaus miesto savivaldybės taryboje – politinė krizė, valdančioji koalicija sugriauta ir niekaip nesuformuojama, miesto bendruomenė priversta gyventi nuolatiniame chaose ir nežinomybėje, partijos vardas viešojoje erdvėje dėl mero N.Cesiulio ir jo komandos veiksmų nuolat minimas neigiamai, o N.Cesiulis rūpinasi tik savo asmeniniu įvaizdžiu“, – teigiama 13 skyriaus narių pasirašytame pareiškime. Savo ruožtu socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas naujienų portalui lrytas.lt teigė, kad meras turi visišką partijos pasitikėjimą, o šis partijos narių pareiškimas – tik ketvirtadalio skyriaus tarybos narių manipuliacija.

Pažėrė kritiką

Pareiškime dėl atsiribojimo taip pat teigiama, kad miesto valdymas vykdomas pamirštant, kad miestui atstovauja sprendimų priėmime ne meras, o gyventojų demokratiškai išrinkta taryba, „ir kad meras yra tik šio valdymo organo sprendimų priėmimo proceso organizatorius, o ne šeimininkas“. „Žlugusi švietimo reforma, planuotas sporto mokyklos uždarymas, subliuškęs vietos aerodromo įveiklinimo klausimas, įtartina sklypų istorijos baigtis supriešino bendruomenių narius, destabilizavo situaciją mieste, pasėjo nežinomybę, o taip pat diskreditavo šimtametes LSDP partijos vertybes“, – teigiama pareiškime.

Savo ruožtu Alytaus miesto meras N.Cesiulis pabrėžė, kad šis pareiškimas – nėra skyriaus sprendimas. „Tai nėra oficialus dokumentas, tai nėra partijos skyriaus ar partijos skyriaus tarybos sprendimas – tai yra tam tikrų asmenų sprendimas. (Antradienį, – aut.past.) kai kurie iš tų asmenų, kurie pasirašė, jau atsiėmė parašus ir keičia poziciją į visiškai kitą pusę, teigia, kad buvo suklaidinti“, – portalui lrytas.lt sakė N.Cesiulis. Miesto meras teigė turintis palaikymą tiek partijos vadovybėje, tiek socialdemokratų frakcijoje – N.Cesiulio teigimu, partijoje yra daug narių ir skirtingų nuomonių – bus ieškoma bendrų sprendimų.

Užprogramuoti konfliktai

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas jam antrino – pareiškimas dėl atsiribojimo nėra nei Alytaus skyriaus tarybos, nei frakcijos sprendimas, o N.Cesiulis turi visišką partijos pasitikėjimą. „Tai yra tam tikros mažos bičiulių grupės nuomonės ir samprotavimai. Apie tai, kokie yra mero, frakcijos, politinio – asmeninio pasitikėjimo paskirtų pareigūnų pasiekimai mes sprendžiame praėjus kadencijai.

Jokių atsiribojimų tikrai nėra – partijos vadovybė meru visiškai pasitiki, pasitiki ir Alytaus skyriumi. Tai, kad koks ketvirtadalis skyriaus tarybos narių (pasirašė pareiškimą – aut.past.) tikrai nėra nei skyriaus, nei skyriaus tarybos valia. O konfliktai Alytuje yra užprogramuoti, nes yra labai daug frakcijų, labai daug aštrių, aktyviai veikiančių politikų, kurie dažnai sprendimus, kuriuos reikia priimti, paverčia savo manipuliacijų objektu, ir kartais sutrikdo ne tik miestelėnus, bet ir savo frakcijos ar savo skyriaus tarybos narius“, – kalbėjo G.Paluckas. G.Paluckas teigė gerbiantis pareiškimą pasirašiusių kolegų nuomonę, tačiau atsiribojimą paneigė. „Akivaizdu, kad pačioje miesto taryboje yra nemenkų problemų – yra nemažai tam tikro revanšizmo, galbūt kai kas ne tokių rinkimų rezultatų tikėjosi. Akivaizdu, kad meras dabar neturi tvirtos daugumos, kad galėtų dirbti su Taryba, todėl kylančios įtampos ir savus, ir svetimus įtraukia į visokį santykių aiškinimąsi“, – pabrėžė partijos lyderis.

Dar neseniai Alytų supurtė skandalas dėl galimo sukčiavimo Alytaus miesto savivaldybėje, kai netinkamam adresatui galėjo būti pervesta apie 180 tūkst. eurų. Į Alytaus merus socialdemokratai iškėlė N.Cesiulį, laimėjęs rinkimus, jis nuo 2019 m. kovo mėn. užima Alytaus miesto savivaldybės mero pareigas. 2020 m. N.Cesiulis gavo net du apdovanojimas: atsiėmė „Metų mylimiausio“ ir „Metų populiariausio“ žmogaus apdovanojimus.

lrytas infromacija

Komentarai

  • Dalii
    prieš 37 minučių
    Toks nedidelis atrodo miestelis...o kiek intrigų, baisu

Parašykite komentarą