Alytaus rajone – dar daugiau galimybių rūšiuoti atliekas

Alytaus rajono gyventojai – vieni iš geriausiai regione rūšiuojančių atliekas. Rajone įrengti drabužių, maisto atliekų surinkimo konteineriai, įrenginėjamos naujos antžeminės atliekų surinkimo aikštelės.

Visoje šalyje diegiama naujovė pasiekė ir Alytaus rajoną – trijose gyvenvietėse jau pastatyti specialūs konteineriai tekstilei. Dar tinkamus naudoti rūbus, avalynę, kitus tekstilės gaminius į konteinerius galima mesti Dauguose – Ežero gatvėje, Simne – Pavasario, Ateities ir Melioratorių gatvėse, Rimėnų kaime – Suvingio gatvėje.

„Tai pirmieji tokie konteineriai rajone. Šios vietos pasirinktos, atsižvelgus į gyventojų skaičių ir pastebėjus, kur daugiausia drabužių buvo išsimetama į mišrių atliekų konteinerius. Noriu atkreipti visų gyventojų dėmesį, kad į tekstilei skirtus konteinerius reikia mesti tik dar tinkamus dėvėti drabužius, avalynę, kitus daiktus. Apatinį trikotažą, kitas netinkamos tekstilės atliekas reikia mesti į mišrių atliekų konteinerius“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vyr. specialistė Rita Zmitrulevičienė.Iš konteinerių surinkti drabužiai ir avalynė bus vežama į Alytaus regiono atliekų tvarkymo technologijų parką, ten rūšiuojama, skalbiama, dezinfekuojama ir atiduodama labdaros organizacijoms naudoti pakartotinai.

Tekstilės atliekų konteinerių, esant poreikiui, rajone bus statoma ir daugiau.

Pernai Alytaus rajone įrengtos 45 pusiau požeminės atliekų tvarkymo aikštelės, kuriose sudarytos sąlygos rūšiuoti atliekas. Šiemet įrengiamos dar 7 tokios aikštelės: Simne, Raižiuose, Miroslave, Krokialaukyje, Butrimonyse, Radžiūnuose, Punioje.

„Atskiri konteineriai skirti plastikui ir metalui, popieriui ir kartonui, stiklui. Jeigu pakuočių atliekos didelės, netelpa į atliekų konteinerio angą, jas reikia sulankstyti, susmulkinti ir tik tuomet mesti į konteinerį. Labai prašome gyventojų didelių pakuočių, stambių atliekų, tokių, kaip baldai, kiti namų apyvokos daiktai, nepalikti prie konteinerių. Statybines, kitas didžiąsias atliekas reikia vežti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles“, – sako savivaldybės specialistė R. Zmitrulevičienė.

Naujoje atliekų tvarkymo aikštelėje netoli Simno gimnazijos, be konteinerių plastikui, metalui, stiklui ir popieriui, jau pastatytas ir atskiras konteineris maisto atliekoms.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą