Informaciją apie pieno supirkimo kainas skelbs VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras

Nuo šiol informaciją apie vidutines žalio pieno supirkimo kainas kiekvieną mėnesį skelbs VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.

Anksčiau šiuos duomenis rinko ir skelbė Žemės ūkio ministerija, tačiau Seimui priėmus Žemės ūkio, maisto ūkio ir kaimo plėtros įstatymo pakeitimą, rinkti ir skelbti informaciją apie vidutines kalendorinio mėnesio žalio pieno pirkimo kainas pagal kiekvieną žalio pieno pirkėją įpareigotas VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.

Pieno supirkėjų mokamos kainos skelbiamos tinklapyje https://www.vic.lt/pieno-rinka/, kur taip pat galima rasti išsamios informacijos apie pieno rinkos situaciją, parduodančių pieną ūkių struktūrą ir pan.

Spalį vidutinė natūralaus (4,40 proc. riebumo ir 3,68 proc. baltymingumo) pieno supirkimo kaina buvo 374,7 Eur už toną, t. y. 10,6 proc. didesnė, palyginti su rugsėju, kai ji buvo 338,8 Eur už toną. Vidutinė bazinių rodiklių pieno supirkimo kaina spalį, palyginti su rugsėju, padidėjo 4,75 proc. ir buvo 275,8 Eur už t.

Spalį natūralaus pieno supirkimo kaina buvo 22,8 proc. didesnė, palyginti su 2020 m. spaliu, kai ji siekė 305,2 Eur už toną.

Šiemet spalį supirkta 117,58 tūkst. t pieno, o tai yra tik 1 proc. daugiau, palyginti su 2020 m. spaliu. Sausio – spalio mėnesiais iš viso supirkta 1 125,42 tūkst. t pieno – palyginti su 2020 metų tuo pačiu laikotarpiu 1,6 proc. mažiau.

Daugiau informacijos apie spalio mėnesio kainas galima rasti čia.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą