Baigus metų darbus – padėka ir malda

„Ateikime į Jo akivaizdą su padėka, džiaugsmingai giedokime Jam psalmes!“ (Ps 95,1-2).

Tai eilutės iš krikščionių Šventojo Rašto psalmės, raginančios kiekvieną iš mūsų rūpintis ne tik savimi, bet kasdien prisiminti ir kitus žmones, prašyti jiems malonių, užtarti juos maldoje, dėkoti Dievui už jų buvimą šalia.

Vadovaudamiesi šia išmintimi, Alytaus rajono savivaldybės vadovai, tarybos nariai, administracijos darbuotojai, savivaldybės įstaigų vadovai ir darbuotojai, parapijiečiai, baigdami 2021-ųjų darbus, dėkojo Apvaizdai už globą, susirinko kartu švęsti Šv. Mišių.

Eucharistijai vadovavo Šv. Kazimiero parapijos klebonas kun. Rytis Baltrušaitis, giedojo puikus šios bažnyčios choras. Simbolinę vyno ir duonos auką bendruomenės vardu prie altoriaus atnešė savivaldybės tarybos narys Aloyzas Jaciunskas ir administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė. Skaitinių ištrauką perskaitė meras Algirdas Vrubliauskas.

Kun. R. Baltrušaitis pastebėjo, kad daugelis darbuotojų po darbų dar įsitempę, pavargę, su kaktoje įsirėžusia nerimo raukšlele. Ir tai nenuostabu, nes savivaldybė ir jos padaliniai yra tos vietos, į kurias suplaukia viso rajono gyventojų rūpesčiai, prašymai, kartais – ir skundai.

Labai šiltame, jautriame pamoksle dvasininkas kvietė visus stabtelėti ties metų sandūra, pamąstyti ne tik apie savo ryšį su Dievu, bet ir su pačiu savimi, su kitais žmonėmis. Apsispręsti, kurie iš šių santykių kiekvienam yra svarbiausi.

„Tegul jūsų širdies durys visada būtų atviros į abi puses“,- filosofiškai palinkėjo kun. R. Baltrušaitis.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą