Į Šv. Jokūbo kelią išlydėtas rekordinis skaičius žygeivių

Apie 700 Lietuvos policijos pareigūnų į tradicinį žygį išlydėjo Alytaus rajono meras, Šv. Jokūbo kelio savivaldybių asociacijos prezidentas Algirdas Vrubliauskas ir savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė.

Šiemet žygiui pasirinkta Šv. Jokūbo kelio atkarpa Lazdijų rajone. Prie Dusios ežero esančio Metelių regioninio parko susirinkusius žygio dalyvius pasveikino šio rajono merė Ausma Miškinienė, Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Tamulevičius, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alvydas Jurgelevičius.

Alytaus rajono meras ir Šv. Jokūbo kelio savivaldybių asociacijos prezidentas A. Vrubliauskas pasidžiaugė gausiu būriu žygeivių, pasiruošusių eiti Šv. Jokūbo keliu. „Man atrodo, kad jūsų grupė didžiausia Lietuvoje, kuri pražygiuos šiuo keliu. Įeisite į istoriją. Sveikinu ir džiaugiuosi, kad atvažiavote pas mūsų kaimynus, į Lazdijų rajoną. Esate pavyzdys kitoms struktūroms ir civiliams, kaip reikia gražiai ir prasmingai leisti laisvalaikį ir pabūti kartu“, – sakė meras A. Vrubliauskas ir palinkėjo žygio dalyviams gerų įspūdžių, nuotaikos, neišdildomo prisiminimo apie žygį.

Rajono meras ir administracijos direktorė G. Jociunskaitė žygeiviams padovanojo vėliavėles ir kaklo movas su Šv. Jokūbo kelio simboliu – kriaukle. Šio kelio ženklų galima rasti daugelio Europos sostinių ir miestų aikščių grindiniuose bei ant įvairių šventovių. Šv. Jokūbo piligrimų kelias – Camino de Santiago – yra pirmasis ir seniausias Europos kultūros kelias, kurio atšakos driekiasi per visą Europą.

Kelio plėtra ir infrastruktūra rūpinasi Šv. Jokūbo kelio savivaldybių asociacija. Ji vienija 26 savivaldybes. Pirmininkas, Alytaus rajono meras A. Vrubliauskas birželio pabaigoje surengs metų ataskaitinį susirinkimą. Šiemet planuoja ir daugiau Šv. Jokūbo kelio renginių ir žygių.

Šv. Jokūbo piligrimų kelių tinklas Lietuvoje driekiasi per 40 šalies savivaldybių, yra 5 maršrutai bei patvirtintas 32 šventovių šiuose maršrutuose sąrašas. Jame yra ir dvi Alytaus krašto bažnyčios – Punios šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčia ir Alytaus šv. Liudviko bažnyčia. Alytaus rajone esantys keliai patenka į Kauno ir Vilniaus maršrutus, tai atkarpos: Punia–Alytus, Alytus–Miroslavas, Miroslavas–Meteliai, Pivašiūnai–Alytus.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą