Pagerbti gerai besimokantys rajono studentai

Daug metų Alytaus rajono savivaldybė remia universitetuose, kolegijose ir profesinėse mokyklose gerai besimokančius jaunuolius. Tradiciškai prieš šv. Kalėdas studentai pasirašė studijų rėmimo fondo sutartis. Juos pasveikino ir jų pasiekimais pasidžiaugė Alytaus rajono savivaldybės meras, Studijų rėmimo fondo tarybos pirmininkas Algirdas Vrubliauskas.

„Jūsų didžiausias turtas yra jūsų jaunystė, įgytos žinios bei lūkesčiai. Jums viskas prieš akis. Tačiau su tais dideliais turtais ateina ir didelė atsakomybė, nes jūs esate mūsų ateitis“, – kalbėjo meras. „Turime gražių pavyzdžių, kuomet po studijų jaunimas grįžta į mūsų kraštą gyventi, kurti šeimas ir dirbti, to jums ir linkiu “, – pasidžiaugė  A. Vrubliauskas.

Penktą kartą studijų rėmimo paramą gaunanti studentė padėkojo merui už gražią iniciatyvą ir savo kolegoms palinkėjo po studijų grįžti dirbti į gimtąjį kraštą: „Ačiū savivaldybei už tai, kad nepamirštat savo krašto jaunimo ir suteikiat mums galimybę investuoti į save, o visiems studentams linkiu grįžti į Alytaus rajoną“.

Studijų rėmimo fondo parama skirta 16 rajono studentų ir mokinių, išmokėta beveik 6 tūkst. Eur savivaldybės biudžeto lėšų: 15 universiteto studentų skirta po 380 Eur, vienai profesinės mokyklos mokinei – 190 Eur.

Dar trys studentai paramą turėtų gauti po gruodžio 27 d. vyksiančio Alytaus rajono savivaldybės tarybos posėdžio, kurio metu bus svarstoma paramos skyrimas išimties tvarka.  

Aukštais studentų įvertinimais džiaugėsi mero patarėjas Ramūnas Bielevičius, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, vykdantis administracijos direktoriaus funkcijas Virgilijus Pranskevičius, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė, Alytaus rajono savivaldybės tarybos narys, Studijų rėmimo fondo tarybos narys Kęstutis Patinskas.

Šventinę nuotaiką sukūrė Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos Miroslavo skyriaus mokinės Sandros Babarskaitės atliekami muzikiniai kūriniai klavišiniu instrumentu.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą