Pivašiūnų gimnazijai – naujas mokyklinis autobusas

Alytaus rajono savivaldybės taryba pritarė geltonojo autobuso perėmimui iš Švietimo ir mokslo ministerijos ir jo perdavimui Pivašiūnų gimnazijai. M2 klasės autobusas „IVECO DAILY 50C15 HV“ gimnaziją pasieks iki mokslo metų pradžios. Mokyklinis autobusas rajono savivaldybei skiriamas Švietimo, kultūros ir sporto ministerijai įgyvendinat Geltonųjų autobusų programą.

Kaip sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas Vytautas Paškevičius, gavus autobusą Pivašiūnų gimnazijos mokiniai galės greičiau pasiekti savo ugdymo įstaigą, sutrumpės laikas mokinių kelionei į mokyklą ir iš jos.

„Ankščiau dėl didelio pavežamo mokinių skaičiaus vairuotojams tekdavo važiuoti tuo pačiu maršrutu po kelis kartus. Nuo šio rudens situacija pasikeis“, – kalbėjo V. Paškevičius.

Mokyklinį geltonąjį autobusą gimnazija naudos gerinti kaimuose ir miesteliuose toliau kaip 3 kilometrai nuo mokyklos gyvenančių pagal priešmokyklinio ir bendrojo ugdymo programas besimokančių mokinių vežiojimo paslaugą, sutrumpinant jų kelionės iš namų ir / ar iš mokyklos į namus trukmę, laiko tarpsnį laukiant pamokų pradžios ar grįžimo į namus.

Iš viso Alytaus rajono gimnazijos turi 23 mokyklinius autobusus, iš kurių – 19 geltonųjų autobusų, dvi mokiniams pavėžėti skirtos transporto priemonės įsigytos iš savivaldybės biudžeto.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą