Mokykliniais autobusais mokyklas pasiekia daugiau kaip pusė rajono mokinių


Kaip Alytaus rajono vaikams pasiekti mokyklą už kelių kilometrų nuo namų, pasirūpina Alytaus rajono savivaldybė. Pavėžėjimo į rajono švietimo įstaigas paslauga naudojasi daugiau nei pusė mokinių.
Šešios Alytaus rajono gimnazijos turi 24 autobusus, kuriais mokiniai nuo namų vežami iki mokyklos, o po pamokų – į namus. Iš jų 20 yra gerai visiems atpažįstami visoje Lietuvoje – geltonieji, kuriuos savivaldybei jau nuo 2001 metų skiria Švietimo ir mokslo ministerija. Šiemet toks naujas autobusas pasiekė Pivašiūnų gimnaziją. Kitus 4 autobusus mokykloms nupirko savivaldybė.
Kaip sakė savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Žemaitis, savivaldybės teikiama pavėžėjimo iki mokyklos paslauga naudojasi 67 procentai mokinių.
„Autobusais pirmiausia pavežami toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenantys mokiniai, priešmokyklinio ugdymo vaikai, specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokiniai“ , – sakė J. Žemaitis.
Pasak vedėjo, geltonieji mokykliniai autobusai nustatytu grafiku mokinius surenka nustatytose jų susirinkimo vietose. Alytaus r. Simno specialioji mokykla savo mokinius pirmadienį atsiveža, o penktadienį juos išvežioja po namus. „Pavienius mokinius į mokyklą atveža vietinio susisiekimo maršrutiniai autobusai, o kelionės išlaidas kompensuoja mokykla. Vietinio susisiekimo autobusais mokiniai atvyksta į mokyklą ten, kur yra patogus susisiekimas“ , – sakė J. Žemaitis. Jis pabrėžė, kad savivaldybė rūpinasi tik rajono švietimo įstaigose ugdomų vaikų pavėžėjimu.
Pasak jo, tiek geltonųjų, tiek maršrutinių autobusų grafikai derinami taip, kad mokiniai laiku pasiektų mokyklas, kai kuriems tenka keltis šiek tiek anksčiau. „Pamokos visose mokyklose prasideda aštuntą valandą ryte, kai kurie mokiniai mokyklose būna jau pusė aštuonių. Tie, kurie gyvena toliau, žinoma, paimami anksčiausiai“ , – sakė J. Žemaitis.
Mokykliniais autobusais mokiniai vežami ne tik į pamokas, bet ir į nepamokinių veiklų užsiėmimus.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą