Dėl netinkamų oro sąlygų neįvykęs elektros pastotės keliamo triukšmo matavimas planuojamas antradienį

Dėl netinkamų oro sąlygų gruodžio 19 dieną planuoti elektros jungties su Lenkija „LitPol Link“ srovės keitiklių pastotės Alytaus rajone keliamo triukšmo matavimai neįvyko. Atlikti matavimus numatyta antradienį, sausio 14 d. vakare.

Alytaus rajono gyventojai, gyvenantys šalia elektros jungties su Lenkija „LitPol Link“ srovės keitiklių pastotės, skundžiasi dėl per didelio keliamo triukšmo, kurio matavimai buvo suplanuoti gruodžio 19 dieną. Jie neįvyko dėl netinkamą oro sąlygų. Tą vakarą buvo per didelė santykinė oro drėgmė.

AB „Litgrid“ keitiklių keliamo triukšmo lygį planuoja matuoti rytoj – sausio 14 dienos vėlų vakarą.

AB „LitGrid“ ir Alytaus rajono savivaldybės administracija yra pasirašę susitarimo memorandumą, kuriuo bendrovė įsipareigoja atlikti triukšmo lygio matavimus, patvirtinta tyrimų programa. Bendrovė sudarė sąlygas matavimų procesą stebėti dviems Alytaus rajono savivaldybės administracijos ir dviems Alytaus rajono bendruomenių atstovams. Tyrimus AB „Litgrid“ užsakymu vykdys Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija.

Tyrimų laikas – vakaro metas parinktas neatsitiktinai, kadangi šiuo paros metu reikalavimai triukšmo lygiui gyvenamojoje aplinkoje yra griežčiausi. Be to, sutarta, kad matavimo metu tinklo apkrova neturi būti mažesnė kaip 80 proc. maksimaliai galimos apkrovos, rankiniu būdu turės būti įjungti transformatorių aušintuvai, kurių veikimas, kaip teigia bendrovės atstovai, kelia didžiausią triukšmą.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą