Gyventojai, keičiantys senus katilus, vis dar gali pasinaudoti papildoma subsidija

Alytaus rajono gyventojai, kurie pateikė Aplinkos projektų valdymo agentūrai registracijos formą kompensacinėms išmokoms už neefektyvių biomasę naudojančių šildymo katilų pakeitimą į efektyvius biokuro katilus arba šilumos siurblius ir gavo paramą, papildomą subsidiją gali gauti ir iš savivaldybės.

Dėl papildomos 10 proc. kompensacijos rajono gyventojai gali kreiptis į savivaldybę, tuo atveju, jei jau yra gavę finansavimą iš Aplinkos projektų valdymo agentūros. Alytaus rajono gyventojams išlaidos už pakeistus senus ir neefektyvius katilus, gavus Europos Sąjungos ir savivaldybės paramą sumažėtų 60 proc.
Iš Aplinkos projektų valdymo agentūros senų ir neefektyvių šildymo katilų keitimui fizinis asmuo galėjo gauti 50 proc. negražinamąja subsidiją, kuri skiriama iš Europos Sąjungos investicinių fondų lėšų.
Alytaus rajono gyventojai, norintys gauti papildomą Alytaus rajono savivaldybės 10 proc. subsidiją, turi pateikti prašymą savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir architektūros skyriui ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo APVA finansavimo gavimo dienos. Kartu su prašymu reikia pateikti ir atitinkamus dokumentus. 
Per praėjusius 2019 metus ir šių metų 4 mėnesius papildoma 10 proc. kompensacija už neefektyvių biomasę naudojančių šildymo katilų pakeitimą į efektyvius biokuro katilus arba šilumos siurblius skirta 45 Alytaus rajono gyventojams. Jiems išmokėta 28 090 Eur savivaldybės biudžeto lėšų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą