Nuotraukos autorius: 123rf.com nuotr.

Įsidėmėkite: šie natūralūs būdai padės ilgam pamiršti skausmą

Vargu ar pasaulyje yra žmogus, kuriam niekada neskaudėjo galvos. Pasikartojančiais galvos skausmais skundžiasi net apie 70 proc. moterų ir vyrų. Juos sukelia įtampa ir stresas, poilsio trūkumas, kofeino perdozavimas bei kiti veiksniai. Vaistai – nėra geriausia išeitis, nes kartais pakanka imtis vos kelių natūralių būdų, norint pašalinti skausmą, teigė purewow.com.  Patarimai, padėsiantys atsikratyti galvos skausmo:

1. Vanduo

Pats paprasčiausias patarimas – gerkite daug vandens, nes dažnai galvą pradeda skaudėti dėl atsiradusio vandens trūkumo, dehidratacijos.

2. Masažas

 Švelniai masažuokite galvos odą. Moksliniai tyrimai nustatė, kad masažuojant pakaušį, skausmą galima sumažinti.

3. Stebuklingas taškas

Laikykite švelniai paspaudę vietą tarp nykščio ir smiliaus. Tada švelniai ją pamasažuokite maždaug vieną minutę ir tą patį padarykite su kita ranka.

4. Tempimo pratimai

Darykite tempimo pratimus ir stenkitės atsipalaiduoti. Labai dažnai galvos skausmas yra sukeliamas įsitempusių raumenų.

5. Arbūzas

Jei nemėgstate gerti vandens – valgykite arbūzą, taip organizmas gaus daugiau skysčių, reikalingų gyvybiškai svarbioms funkcijoms palaikyti ir skausmui malšinti.

6. Pipirmėčių aliejus

Pamasažuokite pipirmėčių aliejumi smilkinius, žandikaulį ir kaktą. Specialistai teigia, kad tai gerina kraujo cirkuliaciją ir gali padėti sumažinti galvos skausmą.

7. Giliai kvėpuokite

Vos pajutus skausmą kūnas įsitempia. Gilus kvėpavimas padeda atsipalaiduoti ir sumažinti kilusią fizinę įtampą, taigi sumažėja ir skausmas.

8. Kava

Galvos skausmą dažnai sukelia išsiplėtusios kraujagyslės, o kofeinas gali padėti jas sugrąžinti į normalų dydį. Tačiau labai svarbu jos neperdozuoti.

9. Obuolių sidro actas

Į didelę vandens stiklinę įpilkite du valgomuosius šaukštus obuolių sidro acto, o kad būtų skaniau įdėkite šiek tiek medaus arba įspauskite citrinų sulčių. Tai gali padėti atstatyti organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyrą bei sumažinti galvos skausmą.

 

10. Atlikite šį pratimą

Kadangi žandikaulis yra šalia smilkinių ir pajutę įtampą dažnai sukandame dantis, tai gali sukelti stiprius galvos skausmus. Norint to atsikratyti, įsidėkite pieštuką tarp dantų ir palaikykite. Tai veikia, nes pratimas padeda atpalaiduoti žandikaulį ir aktyvina raumenis, kuriais šypsomasi.

11. Imbierinė arbata

Imbieras turi priešuždegiminių savybių bei sušvelnina skausmą. Todėl reguliarus imbierinės arbatos gėrimas gali padėti jį numalšinti.

12. Karštas dušas arba vonia

Karštas vanduo taip pat padeda atpalaiduoti įsitempusius raumenis, dėl kurių atsiranda skausmas.

13. Aštrus maistas

Į maistą įmaišykite raudonųjų pipirų, jie turi kapsaicino, kuris gelbėja kontroliuodamas skausmą.

14. Medituokite arba užsiimkite joga

Pasak specialistų, tai padeda sumažinti įtampą, stresą bei nukreipti mintis nuo skausmo židinio. Todėl tai yra puikus būdas norint natūraliai jo atsikratyti.

lrytas.lt informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą