Apdovanoti 2018 metų sveikatos kalendoriaus bendraautoriai

Baigiantis seniesiems ir pasitinkant naujuosius metus Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, kaip ir kasmet, organizavo konkursą „Prakalbink istorijos herojus – tapk kalendoriaus autoriumi“.

Biuras sulaukė daug istorijų iš įvairaus amžiaus jaunųjų kūrėjų. Šiemet ant kalendoriaus puikuojasi istorija, kuri turi net 4 bendraautorius, tai: Miroslavo gimnazijos 4 klasės mokinės Saulė Vaikšnoraitė ir Paulina Berškytė, Simno gimnazijos 5 klasės mokinė Karolina Savonytė ir Butrimonių gimnazijos Punios skyriaus 7 klasės mokinys Rytis Jonika.

Biuras jau penktus metus iš eilės kvietė į sveikatos išsaugojimą žvilgtelėti kūrybiškai ir tapti metų kalendoriaus bendraautoriumi. Šių metų istorijos tema buvo skirta traumų ir nelaimingų atsitikimų prevencijai.

Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro specialistai yra įsitikinę, kad sveikatos ugdymas privalo būti novatoriškas, vaikams patrauklus ir įtraukiantis.

Įrodyta, kad teorinių užsiėmimų metu įsisavinama tik iki 5–10 proc. informacijos, kuri labai greit yra pamirštama, todėl būtina teorines žinias transformuoti į praktinę veiklą. Taikydami įvairiausius metodus, sveikatos ugdymo specialistai skatina jaunų žmonių motyvaciją ir kūrybiškumą, prevencinėse veiklose naudoja praktinius, komandinį darbą skatinančius užsiėmimus, novatoriškas veiklas. Aktyvūs ir netradiciniai metodai yra efektyvesni, tokiu būdu ir „neįdomias“ temas galima paversti patraukliomis, įnešant joms gyvumo.

Visi norintys, kad ant stalo 2018 metais puikuotųsi spalvingas vaikų mintimis ir linkėjimais „užkoduotas“ kalendorius, gali užsukti į Alytaus rajono visuomenės sveikatos biurą ir jį gauti dovanų.

Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą