Nuotraukos autorius: 123rf.com nuotr.

Pabandykite ir jūs: 8 būdai panaudoti medui, apie kuriuos negirdėjote

Medus – tai vienas seniausių saldiklių pasaulyje, kurį mums pagamina bitės iš žieduose esančio nektaro.

Ši liaudies medicinos priemonė turi begalę sveikatai naudingų savybių. Juk vos peršalę nė negalvodami griebiame medaus stiklainį su arbata, bet jis turi kur kas daugiau naudos nei galime įsivaizduoti, rašo realfoodforlife.com.

Sužinokite, kuo dar naudingas medus ir kada jį naudoti.

1. Apsaugo nuo vėžio ir širdies ligų

Medus yra puiki prevencinė priemonė, padedanti apsaugoti nuo vėžio ir širdies ligų, nes šiame klampiame skystyje gausu flavonoidų ir antioksidantų, kurie mažina ligų riziką. 

2. Mažina opų ir kitų virškinimo trakto sutrikimų atsiradimą

Pastarieji tyrimai rodo, kad gydymas medumi gali padėti sumažinti tokių sutrikimų grėsmę kaip opos ar bakterinis gastroenteritas.

3. Antibakterinė ir priešgrybelinė priemonė

Specialistų teigimu, medus turi antibakterinių savybių, nes bitės, nešdamos žiedadulkes, prideda fermentą, gaminantį vandenilio peroksidą, kuris yra vadinamas vaistu nuo visų ligų.

4. Malšina kosulį ir gerklės dirglumą

Atsikratyti kosulio labiausiai gali padėti grikių medus. Tyrime, kuriame dalyvavo 105 vaikai, viena grikių medaus dozė buvo tokia pat veiksminga kaip ir vaistų, malšinančių naktinį kosulį.

5. Reguliuoja cukraus kiekį kraujyje

Nors šioje liaudies medicinos priemonės sudėtyje ir yra cukraus, bet jis nėra toks kenksmingas kaip baltasis cukrus arba dirbtiniai saldikliai. Anot tyrėjų, tikslus fruktozės ir gliukozės derinys meduje iš tiesų gali padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.

6. Gydo žaizdas ir nudegimus

Teigiama, kad išorinis medaus naudojimas yra toks pat veiksmingas kaip ir įprastas gydymas sidabro sulfadiazinu. Tai puiki ir natūrali gydymo priemonė, jei nemėgstate naudoti sintetinių vaistų.

7. Probiotikas

Medaus sudėtyje yra naudingų bakterijų: 6 pieno rūgšties bakterijos ir 4 bifidobakterijos. Tad jis veikia kaip probiotikas, stiprinantis imuninę sistemą.

8. Stiprina imuninę sistemą

Vienas medaus šaukštelis per dieną padeda stiprinti imuninę sistemą ir apsaugoti organizmą nuo virusinių ligų.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą