Pasirašyta sutartis dėl medicininio bendradarbiavimo

Rajono savivaldybės meras Artūras margelis ir Kalvarijos savivaldybės meras Vincas Plikaitis pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl antrinio lygio medicinos paslaugų kūrimo ir teikimo Lazdijų rajono ir Kalvarijos savivaldybių gyventojams. Lazdijų ir Kalvarijos savivaldybės, nelaukdamos teritorinių ligonių kasų ar Sveikatos apsaugos ministerijos planų perkelti kai kurias paslaugas iš rajonų ligoninių į didesnes apskričių centrų ligonines, pačios imasi spręsti savo gyventojų aprūpinimo kokybiškomis medicininėmis paslaugomis vietos ligoninėse klausimą.

Prieš sutarties pasirašymą rajono savivaldybės posėdžių salėje susirinkusiems savivaldybės administracijos darbuotojams, rajono savivaldybės tarybos Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komiteto nariams rajono savivaldybės meras Artūras Margelis sakė, jog pokyčius rajono sveikatos apsaugos sistemoje diktuoja pasikeitusi rajono situacija. Per keliolika pastarųjų metų ženklai kito demografinė situacija: sumažėjo gyventojų skaičius, padidėjo vyresnio amžiaus gyventojų skaičius lyginant su darbingo amžiaus gyventojų skaičiumi. Tuo tarpu Lazdijų ligoninėje teikiamų medicininių paslaugų kokybė tik augo. Stiprėjo jos materialinė bazė, kai buvo įgyvendinti Europos Sąjungos lėšomis finansuoti projektai. Todėl negalima sunaikinti to, ką turime. Juo labiau kad abiejų savivaldybių gyventojams yra žymiai patogiau gydytis vietinėse ligoninėse, kurios yra greičiau pasiekiamos, kur juo dažniau gali aplankyti artimieji. Čia nereikia laukti eilėse prie gydytojo kabineto durų, ar laukiant, kol skyriuje atsiras laisva lova, kad galėtum pasigydyti. Pasak mero, yra netoliaregiškas požiūris naikinti tai, kas sukurta ir ko vėliau jau nebebus galima atstatyti.

Lazdijų ir Kalvarijos ligoninės jau dabar, dar neturėdamos oficialios sutarties, bendradarbiauja – dalijasi savo specialistais, Kalvarijos savivaldybės gyventojai naudojasi Lazdijų ligoninėje teikiamomis chirurgijos, ambulatorinės reabilitacijos paslaugomis. Lazdijų ligoninės galimybės teikti įvairesnes, aukšto lygio paslaugas dar labiau išsiplėtė, kai jos bazėje patalpas išsinuomojo ir savo veiklą pradėjo Lenkijos firma „Katarakta“, šiandien atliekanti ne tik oftalmologines, bet ir venų šalinimo lazeriniu būdu operacijas. Pasak mero, turėdamos tokią bendradarbiavimo sutartį medicinos paslaugų teikimo savo savivaldybių gyventojams Lazdijų ir Kalvarijos savivaldybės galės rengti ir bendrus projektus antrinio lygio medicinos paslaugoms teikti, pasirinkti teikiamų medicinos paslaugų specializacijos pobūdį, bendradarbiauti keičiantis gydytojais ir kitu medicinos personalu.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą