Pakeiskite pusryčius šiuo nebrangiu gėrimu, ir toksinų – kaip nebūta
Norite išvalyti žarnyną, pasakyti „sudie“ toksinams ir šlakams, kurie lėtina medžiagų apykaitą ir lemia vis storesnį riebalų sluoksnį ant šonų? Turbūt nerasite pigesnės ir paprastesnės priemonės, nei ši. Atsikratyti organizmo šiukšlių padės gėrimas vos iš dviejų ingredientų, iš kurių svarbiausias – linų sėmenys. Kitą ingredientą rasite savo šaldytuve – tai kefyras arba pasukos.
Linų sėmenų galiomis žmonės tikėjo dar prieš Kristų. Jos itin vertinamos dėl jose esančių omega-3 riebiųjų rūgščių, kurios saugo širdį ir kraujagysles, mažina cholesterolio kiekį. Taip pat jos vertingos tuo, kad jose yra daug skaidulų. Dėl to linų sėmenys skatina žarnyno veiklą, virškinimą ir tuštinimosi procesus. Viename valgomajame šaukšte yra tiek pat ląstelienos, kaip pusėje puodelio virtų avižų dribsnių.
Norėdami išvalyti žarnyną pasigaminkite paprastą gėrimą, kurį gerkite vietoje pusryčių. Jam reikės kefyro arba pasukų ir maltų linų sėmenų. Jas galite susimalti patys arba įsigyti jau sumaltų. Pirmąją savaitę gerkite gėrimą, pagamintą iš 200 ml kefyro ir vieno desertinio šaukšto maltų linų sėmenų. Antrąją savaitę 200 ml kefyro sumaišykite su dviem desertiniais šaukštais maltų linų sėmenų. Trečiąją savaitę sumaišykite tris desertinius šaukštus maltų linų sėmenų su 250 ml kefyro. Tačiau neviršykite linų sėmenų dienos normos – tai 2-3 valgomieji šaukštai. Kartu nepamirškite gerti pakankamai vandens. Po trijų savaičių jausitės daug žvalesni, lengvesni, o pilvukas – plokštesnis. Atsargiau linų sėmenis turėtų vartoti sergantieji kepenų ligomis, inkstų ar šlapimo takų akmenlige, besilaukiančios moterys.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra