Europos judumo savaitei pasibaigus

Europos judumo savaitė yra didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Jos renginiai kasmet vyksta rugsėjo 16 – 22 dienomis. Šiemetinės Europos judumo savaitės šūkis – „Pasirink ir judėk". Kasmet prie aktyvios veiklos, kuri ragina aktyviai judėti prisideda ir Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Šiemet judumo savaitė startavo mokyklose, kuriose buvo atliekamos masinės mankštos, kurių metų ne tik linksmai šokome, bet ir atlikome raumenų stiprinimo bei tempimo pratimus. Aktyvi mankšta padeda pagerinti širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, kvėpavimo funkciją, mažina stresą, gerina nuotaiką, padeda sukoncentruoti dėmesį, kuris moksleiviams reikalingas pamokų metu.

Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizavo 7 km. šiaurietiško ėjimo žygius, kuriuose galėjo dalyvauti visi norintys. Šiaurietiško ėjimo metu įtraukiama 90 procentų viso kūno raumenų veikla, gerėja laikysena bei pusiausvyra, kas labai svarbu asmenims dirbantiems sėdimą darbą.

Judumo savaitei įpusėjus buvo pasirinkta keliauti pėsčiomis. Alytaus miesto gyventojai buvo kviečiami dalyvauti 10 km. žygyje, kuris iš dalies buvo finansuojamas Alytaus miesto savivaldybės. Žygio „Per Alytų pėsčiomis" metu ėjome link Baltosios rožės tilto ir leidomės palei Nemuno pakrantę, o kad žygis būtų linksmesnis žaidėme aktyvius žaidimus, ieškojome paslėptų lobių. Kiekvienam dalyviui buvo įteiktas atšvaitas, kuriuos dovanojo Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerija, tam kad kelionė pėsčiomis būtų saugi. Po žygio jėgas padėjo atgauti grikių košė ir karšta arbata. Aktyviai, gryname ore ir su šypsenomis veiduose palydėjom dar vieną gražią rudenio dieną.

Visi norintys galėjo dalyvauti nuotraukų konkurse „Pasirink ir judėk". Dalyviams reikėjo įamžinti alternatyvų judėjimo būdą į darbą, mokyklą, darželį ar judėjimą mieste. Daugiausiai dėmesio sulaukusios nuotraukos buvo apdovanotos Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos įsteigtais prizais: paspirtuku ir kuprinėmis. Džiaugiamės, kad tiek daug konkurso dalyvių renkasi alternatyvias transporto priemones ir taip prisideda prie švarios aplinkos išsaugojimo.

Judumo savaitės finišą vainikavo masinis šokis Rotušės aikštėje, kurį finansavo Alytaus miesto savivaldybė. Renginyje dalyvavo 500 Alytaus miesto moksleivių, Alytaus sportinių šunų klubas „Cerberis", Alytaus jaunimo centro vokalinė studija „Šypsena" ir gatvės šokio studija „Movement", o visus susirinkusius džiugino meškutis Kutis, policijos bičiulis Amsis ir teletabis Pau. Visi, kurie aktyviai dalyvavo judumo savaitės renginiuose buvo apdovanoti padėkos prizais. Taigi, judumo savaitė praėjo aktyviai, įtraukė daug miesto gyventojų ir šios savaitės tikslas: kuo aktyviau praleisti laiką renkantis alternatyvias transporto priemones, saugoti aplinką bei sveikatą, buvo pasiektas.

Linkime, kad kiekviena savaitė būtų judumo savaitė, su kuo daugiau įvairios, linksmos, naudingos ir sveikos veiklos.

Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą