5 priežastys, kodėl rytą verta pradėti nuo vandens su citrina

Kaip prasideda jūsų rytas? Geriate puodelį kavos ar stiklinę sulčių? Pabandykite gyventi kitaip - dar prieš pusryčius išgerkite puodelį šilto vandens, į kurį įlašinkite ką tik išspaustų citrinos sulčių. Eblogfa.com pateikia kelias priežastys, kodėl verta dieną pradėti taip.

1. Rytas – metas pradėti organizmo aprūpinimą skysčiais, mat visą naktį jis jų negavo.  Paprastą vandenį gerti ne taip skanu - jo tiesiog nenorėsite gerti. O pagardintas citrinos sultimis jis ir skanesnis, ir netgi padeda greičiau pabusti.

2. Citrinų sultys padeda mažinti kūno svorį. Jose yra medžiagų, padedančių nuslopinti alkį. Pirmiausia išgėrę vandens su citrina pusryčiams suvalgysite mažiau.

3. Citrinų sultyse yra vitamino C, labai reikalingo jūsų imuninei sistemai, kuri atlieka daugiau darbų nei tiktai saugo nuo peršalimo ar gydo žaizdas. Kasdienis vandens gėrimas su citrina – stiprus jos pagalbininkas. Taip pat tai padeda limfinei sistemai.

4. Padeda pašalinti nereikalingas medžiagas. Citrinų sultys skatina norą šlapintis, o kartu su šlapimu pasišalina ir toksinai, sumažėja šlapimo organų ligų tikimybė. 

5. Nors citrinos ir rūgščios, organizmui jos turi šarminio poveikio. Vandens puodelis su citrinos sultimis iš pat ryto yra geriausias būdas normalizuoti organizmo pH.

Tačiau prieš pradėdami dieną kitaip turite įsiklausyti į savo organizmą - nepadaugkinkite citrinos sulčių, jeigu skundžiatės virškinimo, skrandžio ar kitomis ligomis, kurias citrinos gali paaštrinti.


Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą