Nuo vasario 6 d. Alytaus rajone skelbiama gripo epidemija


Atsižvelgiant į paskutinius oficialius sergamumo ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir gripu duomenis, lyginant pastarųjų dviejų savaičių sergamumo rodiklius, nuo vasario 6 d. Alytaus rajone skelbiama gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų epidemija.
Vasario 5 d. įsakymą „Dėl gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų epidemijos paskelbimo“ pasirašė Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Gediminas Krasauskas.
Epidemijos laikotarpiu rekomenduojamas riboti masinius žmonių renginius, neplanuoti naujų renginių, nutraukti pamokas bei užsiėmimus bendrojo ugdymo mokyklose (atskirose klasėse) ir organizuotuose kolektyvuose, susirgus 20 procentų ir daugiau lankančių tą įstaigą vaikų. Įmonėse ir organizacijose, ypač vaikų kolektyvuose, sustiprinti patalpų vėdinimą, drėgną valymą bei dezinfekciją.
Sveikatos specialistai primena, kad šiuo metu labai svarbu tinkamos ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų ir gripo prevencinės priemonės, todėl būtina:
◾tinkamai ir dažnai plauti rankas;
◾vengti sąlyčio su sergančiais asmenimis;
◾vengti masinio žmonių susibūrimo vietų;
◾laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo rekomendacijų – prisidengti nosį ir burną, vienkartines nosinaites nedelsiant išmesti, nusiplauti rankas;
◾neplautomis rankomis stengtis neliesti akių, nosies ir burnos;
◾gerai vėdinti patalpas;
◾susirgus kreiptis į asmens sveikatos priežiūros įstaigą, neiti į darbą, sergančių vaikų neleisti į vaikų ugdymo įstaigas, gydytis, kaip nurodė gydytojas;
◾sergantys gripu asmenys apsaugoti kitus gali dėvėdami medicinines kaukes, kurios sulaiko kvėpavimo takų sekretus kosint ar čiaudint, bei sveiki žmonės slaugydami sergantį asmenį taip pat turėtų dėvėti medicininę kaukę.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą