Karantino laikotarpiu planiniai skiepijimai tęsiami

Šalyje besitęsiantis karantinas trikdo įprastą gyvenimo ritmą, tačiau planiniai skiepai vaikams ir suaugusiems turi būti tęsiami. Apie tai informuoja LR sveikatos apsaugos ministerija. Alytaus rajono savivaldybės Pirminės sveikatos priežiūros centre skiepijimai yra vykdomi numatant pacientų srautų valdymą.

„Kiekvienam pacientui paskiriamas atskiras laikas, diena ir valanda bei atskiros patalpos, užtikrinant, kad nesikirstų pacientų, atvykstančių planiniams skiepijimams, ir kitų pacientų srautai“, – aiškino Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Giedrė Ilgūnaitė.

Dėl vaikų planinių skiepų Pirminės sveikatos priežiūros centro slaugytojos telefonu turi susisiekti su tėvais, nurodant kada ir kur pacientas turi atvykti.

Suaugusiesiems taip pat turi būti sudaryta galimybė pasiskiepyti, kad būtų išlaikytos skiepijimo schemos, pavyzdžiui – skiepijant nuo erkinio encefalito. Suaugę pacientai dėl planinių skiepijimų su įstaiga susisiekia nuotoliniu būdu. Paskambintus į įstaigos registratūrą, jie nuotoliniu būdu nukreipiami šeimos gydytojo konsultacijai. Šeimos gydytojas nurodo dieną ir tikslų laiką, kada pacientas turi atvykti.

Siekiant valdyti pacientų srautą, į patalpas įleidžiama po vieną pacientą. Vaikai įleidžiami su tėvais ar globėjais. Pacientai, kurie skiepijimus atlieka Įstaigos centriniame padalinyje, įleidžiami per Įstaigos duris, esančias iš parko pusės.

Sveikatos apsaugos ministerija nurodo, kad profilaktiniai skiepijimai neatidedami, nes profilaktinių skiepijimų atidėjimas ar pertrūkiai sukelia užkrečiamųjų ligų protrūkius, o laiku nepaskiepytiems asmenims gresia užkrečiamųjų ligų komplikacijos ir mirtys.

Skiepai turi būti atidedami tuo atveju, jei žmogus – tiek suaugęs, tiek vaikas – neseniai keliavo užsienyje, turėjo kontaktų su sergančiuoju koronavirusine infekcija.

Visa reikalinga informacija teikiama telefonu (8 315) 71413.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą