VMI: ūkininkai gazolio šiemet gali įsigyti daugiau


2019 m. birželio 6 d., Kaunas. Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad šiais metais daliai ūkininkų, atsižvelgiant į jų vykdomą žemės ūkio veiklą, skiriamas papildomas lengvatiniu akcizų tarifu apmokestinamo, žymėto gazolio (dyzelinių degalų) kiekis. Papildomai žymėtų degalų iki birželio 30 d. galės įsigyti apie 9 tūkst. Alytaus apskrities ūkininkų. Apie tai jie informuoti pranešimais Mano VMI.

Papildomas žymėtų degalų kiekis skiriamas tiems ūkininkams, kurie 2018-2019 ūkiniais metais deklaravo bent vieną iš šių žemės ūkio produktų rūšių: grūdinius, ankštinius ir kitus augalus, už kuriuos mokamos tiesioginės išmokos, rapsus, bulves, daržoves, cukrinius runkelius, pašarinius šakniavaisius.

„Gazolio papildomai skiriama Vyriausybės nutarimu, atsižvelgiant į pernai šalyje dėl sausros skelbtą ekstremalią situaciją. Dėl ekstremalaus kritulių kiekio sąlygos šių produktų gamybai pernai buvo nepalankios, tai lėmė didesnį degalų poreikį“, - sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Grūdinius, ankštinius ir kitus augalus auginantys ūkininkai papildomai gali įsigyti 10 l degalų už hektarą (iš viso 125 l/ha). Auginantiems rapsus skiriama 12 l/ha daugiau degalų (iš viso 127 l/ha), bulves – 24 l/ha daugiau (iš viso 264 l/ha), daržoves – 58 l/ha daugiau (iš viso 298 l/ha), cukrinius runkelius, pašarinius šakniavaisius – 30 l/ha daugiau (iš viso 180 l/ha). VMI taip pat primena, kad 2017 metais pasėtų ir žuvusių žieminių pasėlių (kviečių, miežių, kvietrugių, rugių ir rapsų) plotui apdirbti ūkininkams taip pat skiriamas papildomas 27 l/ha degalų kiekis. Dėl šių pasikeitimų gyventojams jokių papildomų veiksmų atlikti nereikia – informacija apie padidėjusį degalų kiekį degalų tiekėjams (degalinėms, akcizais apmokestinamų prekių sandėliams, didmenininkams) pateikta. Daugiau informacijos dėl gazolio kiekių galima rasti VMI svetainėje.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą