Didieji Lietuvos gamintojai: šiandien vieningai reikia gelbėti šalies ekonomiką


Koronaviruso pandemijos suduotą stiprų smūgį Lietuvos ekonomikai šalies verslas bandys atlaikyti skatindamas pirkti Lietuvoje pagamintą produkciją. Didieji Lietuvos gamintojai atskleidžia, kokie iššūkiai šiuo metu yra sprendžiami maisto pramonėje, bei įvardija priežastis, paskatinusias mažinti lietuviškos produkcijos kainas.
Pusšimtis didžiųjų Lietuvos gamintojų, kuriuos sutelkė prekybos tinklas „Maxima“, pradėjo lietuviškos produkcijos kainų mažinimo kampaniją „Išvien dėl Lietuvos“. Net 15 proc. buvo sumažintos 500 populiarių Lietuvos gamintojų produktų reguliarios kainos.
„Šiuo sudėtingu laikotarpiu kartu su Lietuvos gamintojais radome abipusį supratimą, jog ne kas kitas, o mes – lietuviški verslai – turime padėti Lietuvai kuo greičiau atsigauti ir laikytis išvien, norint įveikti koronaviruso pandemijos sukeltus ekonominius sunkumus. Savo pirkėjams siūlydami rinktis lietuviškus produktus sumažintomis kainomis, suteikiame akstiną palaikyti Lietuvos gamintojus ir tuo pačiu atkreipti dėmesį į tai, kaip stipriai nuo mūsų kasdienių pasirinkimų stovint prie lentynos gali priklausyti Lietuvos verslas ir šalies ekonomika“, – prabrėžė lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.
Siekia išsaugoti darbo vietas
Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynų generalinis direktorius Darius Gudačiauskas pripažįsta, kad koronaviruso pandemija stipriai paveikė maisto pramonę. „Vištieną tiekdavome tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos šalyse veikiančioms viešojo maitinimo įstaigoms, restoranams, viešbučiams, tačiau paskelbus karantiną ir juos uždarius, rinka tiesiog subliuško. Kol ji nesusireguliuos, ištisos industrijos gali numirti. Lietuvos gyventojai turi suprasti, kad pirkdami lietuvišką produkciją, išlaiko visą gamybos grandinę, darbo vietas, valstybei mokami mokesčiai. Tačiau jei pirmenybę teiks iš kitų šalių atvežtiems produktams, klestės kitų valstybių pramonė, o pas mus ji žlugs“, – sako D. Gudačiauskas.
Jis pažymi, kad Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynų gamybiniai pajėgumai šiuo kriziniu laikotarpiu nebuvo mažinami vien tam, kad nebankrutuotų Lietuvos ūkininkai, iš kurių superkami mėsiniai viščiukai produkcijos gamybai, ir patiems nereikėtų uždaryti nuosavų gamyklų ir būtų išsaugotos darbo vietos. „Mažiname kainas tam, kad visa tai išlaikytume, o vartotojas šioje situacijoje gauna aukščiausią kokybę už mažesnę kainą“, – pažymi D. Gudačiauskas.
Pasak jo, didesnis Lietuvoje pagamintos produkcijos vartojimas vidaus rinkoje šiandien gali padėti atsitiesti gamybininkams ir iš naujo užkurti Lietuvos ekonomikos variklį.
„Šiandien kaip niekada reikia visų Lietuvos žmonių paramos, kad šalies ekonomika atsigautų. Turime suprasti, kad pirkdami lietuvišką produktą paremsime žaliavos augintoją, supirkėją, priėmėją, perdirbėją, gamybininką, pakuotoją, paskirstytoją, sandėlininką, logistą, kasininką, valytoją, vadybininką, apskaitininką.
Juk už nupirktą Lietuvoje pagamintą produktą sumokame mokesčius savo valstybei, nuo kiekvieno Lietuvos maisto pramonėje dirbančio darbuotojo irgi mokami mokesčiai. Šie pinigai lieka šalyje ir leidžia Lietuvos valstybei pasirūpinti tais, kuriems šiandien labiausiai to reikia“, – tvirtina vienos didžiausių šalies mėsos perdirbimo įmonės „Samsonas“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Andrius Lepinaitis.
Jis sako, kad prie prekybos tinklo „Maxima“ inicijuotos kampanijos „Išvien dėl Lietuvos“ prisijungė dėl prasmingos idėjos ir Lietuvos ekonomikai reikalingo postūmio. „Tik vieningi mes galime būti stiprūs. Mes susivienijome ir parodėme, kad galime puikiai tvarkytis su COVID-19 krize, tačiau šiandien vieningai reikia gelbėti ir Lietuvos ekonomiką“, – įsitikinęs A. Lepinaitis.
Skatina rinktis ne pigiausią, o geriausią
„Dirbame Lietuvoje ir susiduriame su tais pačiais iššūkiais, kurie paveikė visus mūsų šalyje. Manome, kad itin svarbu susitelkti, nes tik tada galima pasiekti reikšmingų pokyčių. Didžiausias prekybos tinklas „Maxima“ parodė iniciatyvą suburti Lietuvos gamintojus ir mes sutikome, nes šiuo laikotarpiu itin svarbu palaikyti vieni kitus, svarbu vartoti tai, kas gaminama savo šalyje – taip kasdien tapsime stipresni, o ekonomika greičiau atsigaus“, – sako džiovintus vaisius ir riešutus tiekiančios lietuviškos bendrovės „Arimex“ direktorius Gražvydas Jukna.
Jis pažymi, kad Lietuvos rinkoje yra parduodama apie trečdalis „Arimex“ pagamintos produkcijos, tačiau šiuo metu būtent Lietuvoje yra jaučiamas didžiausias pardavimų mažėjimo efektas, kai tuo tarpu Šiaurės Europos rinkose per sausį-balandį pardavimai augo net 33 proc.
„Kainą sumažinome „Arimex Organic“ produktų linijai galvodami apie vartotojus ir skatindami rinktis ne tai, kas pigiausia, o tai, kas geriausia. Stebuklų čia nėra, prisidėdami prie akcijos mažiname savo uždarbį, tačiau tikime, kad drauge su kitais Lietuvos gamintojais surėmę pečius, atliksime gerą darbą visiems Lietuvos vartotojams ir vidaus ekonomikai“, – pabrėžė „Arimex“ vadovas G. Jukna.
Laikosi solidarumo
Prie šios iniciatyvos mažinant kainas prisideda ir bendrovei „AUGA group“ priklausanti įmonė „Baltic Champs“. „Šiuo nestabiliu laikotarpiu tiek verslui, tiek visiems kitiems gyventojams vartojimo ir visos ekonomikos atstatymo iniciatyvos yra sveikintinos. Kuo labiau vieni kitus palaikysime, tuo greičiau įveiksime dabartinius iššūkius“, – teigia Arūnas Radzevičius, „Baltic Champs“ direktorius.
Šaldytą produkciją Lietuvoje gaminančios bendrovės „Mantinga“ vadovas Mantas Agentas akcentuoja, kad šiuo metu yra nepaprastai svarbus Lietuvoje veikiančių verslų solidarumas. „Turime siekti vienybės, susitelkti, skatinti pirkti Lietuvos gamintojų produkciją ir taip palaikyti ištisą gamybos, tiekimo ir pardavimo paslaugų grandinę“, – sako jis.
Dvejonių „Mantingai“ prisijungti prie kampanijos „Išvien dėl Lietuvos“ nebuvo. „Šis žingsnis sutampa su mūsų įmonės filosofija – susitelkti, stengtis dėl geresnio rytojaus, padėti ne tik šeimai, darbuotojams, bendruomenei, bet ir valstybei“, – pabrėžė „Mantingos“ vadovas M. Agentas.
Kas mėnesį pirkėjai sutaupys per 1,5 mln. eurų
Skaičiuojama, kad perkant „Išvien dėl Lietuvos“ kampanijos prekes per mėnesį bendrai pirkėjai sutaupys daugiau nei 1,5 mln. eurų.
Tarp atpiginamų 500 populiarių Lietuvos gamintojų prekių daugiausia yra pieno produktų ir mėsos gaminių, duonos, sausos bakalėjos prekių, žuvies ir jos produktų, kosmetikos ir higienos priemonių. Sumažintų kainų lietuviškų prekių krepšelį parinko patys Lietuvos gamintojais.
Šios prekės „Maximos“ parduotuvėse žymimos geltonomis etiketėmis ir ženkliuku „Išvien dėl Lietuvos“.
Kartu su „Maxima“ kampanijoje „Išvien dėl Lietuvos“ dalyvauja: „Arimex“, „Baltic Champs“, „Biovela-Utenos mėsa“, „Cosmoway“, „Daivida“, „Daumantai“, „Dauparų žuvis“, „Desė“, „Domeina“, „Dzūkija“, „Edega“, „Fazer Lietuva“, „Galinta ir partneriai“, „AR Maistas“, „Grigeo“, „Gudobelė“, „Iceco žuvis“, „Kaišiadorių paukštynas“, „Kavos bankas“, „Kėdainių konservų fabrikas“, „Klaipėdos duona“, „Klaipėdos mėsinė“, „Klaipėdos pienas“, „Klingai“, „Krekenavos agrofirma“, „Lesta“, „Norvelita“, „Liūtukas ir Ko“, „Lukšių pieninė“, „Malsena“, „Mantinga“, „Nematekas“, „Pieno žvaigždės“, „Rokiškio pienas“, „Rūta“, „Salpronė“, „Samsonas“, „BIOK“, „Sauda“, „Skinija“, „Švenčionių vaistažolės“, „Švyturys-Utenos alus“, „Arvi kalakutai“, „Ustukių malūnas“, „Vičiūnai“, „Vilkyškių pieninė“, „Vilniaus paukštynas“, „Vilniaus Pergale“, „Volfas Engelman“, „Žemaitijos pienas“.

Komentarai

  • Sera
    prieš 12 minučių
    Ar turite nesusipratimų su savo meiluže, dėl kurio įvyko skyrybos, ir bandėte susitaikyti su juo, tačiau jis nesuteikia jums teigiamo atsakymo ir jaučiate, kad jūsų santykiuose kažkas vyksta ne taip, ir jums reikia greito sprendimo , susisiekite su dr. Ajayi šiandien ir įsitikinkite, kad jūsų meilės gyvenimas bus gražiausias su buvusiais žmonėmis. Dr. Ajayi padėjo man atkurti taiką mano namuose, nes mano vyras paliko mane 9 mėnesiams ir gyveno su kita moterimi ir niekada nenorėjo grįžkite namo, bet padėjęs burtų žinovui dr. Ajayi jis grįžo namo praėjus 3 dienoms po to, kai dr. Ajayi padarė galingą atkūrimo burtą. Taigi, jei jums reikia greito sprendimo jūsų santykiuose ar santuokoje pasitelkiant rašybos rašytoją, susisiekite su dr. Ajayi dabar el. Paštu: drajayi1990@gmail.com arba „Viber / Whatsapp“: +2347084887094
  • Crystal Bradd
    prieš 8 minučių
    Aš beveik pasidaviau gyvenime, kai mano vyras pasakė, kad nori skyrybų, nes tai mane nustebino. Aš paklausiau jo, kokia problema, bet jis tiesiog pavargęs ir dabar domisi kita moterimi, tada mano instinktas man pasakė, kad kažkas negerai su juo, nes tai yra taip neįprasta, draugė supažindino mane su galingu vyru, vadinamu dr. Ajayi, ji man pasakė, kad jis yra tas žmogus, kuris po 2 metų skyrybų grąžino savo vyrą namo, aš parašiau burtų ratuką ir paaiškinau savo situaciją jam jis pasakė, kokia yra problema ir ką reikia padaryti, kad mano vyras persigalvotų dėl skyrybų, aš vykdžiau daktaro Ajayi nurodymą ir per dvi dienas pradėjau patirti savo vyro gėrį ir jis pasakė man jis nenori skyrybų, bet nori praleisti likusį gyvenimą su manimi. Jei susiduriate su bet kokia situacija, kurios jums nepatinka santuokoje ar santykiuose, susisiekite su dr. Ajayi savo „Viber“ arba „Whatsapp“ numeriu: +2347084887094 arba el. Paštu: drajayi1990@gmail.com
  • Rodica Lonut
    prieš 27 minučių
    4 savaites ašarojau, nes mano vyras pasakė, kad nori skyrybų, aš buvau toks sutrikęs ir nuo širdies. Iki labai geros dienos, kai išgirdau apie daktarą Ajayi, jo svetainėje perskaičiau keletą liudijimų, kaip jis sugebėjo suderinti nutrūkusius santykius, todėl nusprendžiau pabandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis man pasakė, ką reikia padaryti, kad jis užburtų. Iš pradžių svarsčiau, ar turėčiau tai padaryti, ir nusprendžiau pabandyti. Aš padariau tai, ką man liepė rašyti daktaras Ajayi, rašybos ratukas, tada ne iš 7 dienų iš niekur mano vyras, kuris mane paliko be jokios priežasties, vieną vakarą grįžo namo ir maldavo mane sugrąžinti, jis netgi atėjo su savo brolis ir maldavo atleisti. Po tiek skausmo, kurį praėjau, mano vyras vis tiek grįžo, aš tokia laiminga. dėka dr. Ajayi, galite kreiptis į jį dėl bet kokio rašybos darbo. Tikiu, kad jis pamatys jus per jūsų RYŠIŲ problemas.

    El. Paštas: drajayi1990@gmail.com
    „Viber“ / „Whatsapp“: +2347084887094

Parašykite komentarą