Neišpasakytai skanios ispaniškos spurgos: darbo nedaug, o rezultatas sužavės visus smaližius

Ispaniškos spurgos „Churros“ – mėgstanties riebesnius, minkštus, purius, saldžius ir sočius desertus. Skanumas neišpasakytas! 

Sakysite, kalorijų bomba? Taip, bet kartu su jomis galima ir liežuvį praryti, todėl palepinkite save ir savo gomurį. 

Darbo labai nedaug, tad pasigaminsite lengvai! 

Ispaniškos spurgos „Churros“

Reikalingi produktai:

250 ml vandens

2 šaukštai cukraus

2 šaukštai aliejaus

130 g miltų

2 kiaušiniai

cinamonas ir cukrus 

Kaip gaminti 

Puode užkaičiame vandenį, dedame cukrų, aliejų. Išmaišome ir beriame miltus nuplikymui. Gerai viską išmaišome medine mentele, kad neliktų miltų gumuliukų. 

Tuomet dedame 2 kiaušinius ir maišome, kol masė įgaus gražią vientisą konsistenciją. Ji bus šiek tiek lipni, bet nepergyvenkite – viskas puiku.

Dedame masę į konditerinį maišelį ir išspaudžiame pageidaujama forma ant padėklo ar lentelės, išklotos kepimo popieriumi. Forma gali būti pailga arba tokia, kokia jums patinka. 

Tuomet dedame į šaldymo kamerą ir laikome apie 40 min. 

Išėmę kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Lėkštėje sumaišome cinamoną su cukrumi, iškeptas, nusausintas spurgas apvoliojame ir – skanaus!

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą