Minkšta ir sultinga antienos filė apelsinų marinate su vyno padažu

Antiena vis dažniau puikuojasi ant mūsų stalo, o paruošta pagal mūsų skaitytojo Modesto T. receptą, puikiai tiks ir šventėms, ir savaitgaliui. Išbandykite – ir galbūt šis receptas taps jūsų mėgstamiausiu.

Dalijamės jo receptu.

Antienos filė apelsinų marinate su vyno padažu

Reikės:

apie 500 g šviežios antienos filė su oda 

rozmarino šakelės

Marinatui:

2 arbatinių šaukštelių apelsinų žievelės

¾ puodelio apelsinų sulčių

¼ puodelio medaus

¼ puodelio sojų padažo

½ šaukštelio juodų maltų pipirų

Padažui:

2-3 česnako skiltelių

½ arbatinio šaukštelio miltų

½ puodelio sauso raudonojo vyno (100 ml)

3 arbatinių šaukštelių spanguolių padažo (recepte parašyta, kaip jį pasigaminti)

2 arbatinių šaukštelių medaus

vieno apelsino sulčių

¼ puodelio vištienos sultinio (60 ml)

½ arbatinio šaukštelio druskos

½ arbatinio šaukštelio juodų maltų pipirų

Garnyrui:

2-3 saldžiųjų bulvių 

kelių žaliųjų smidrų

mažųjų kukurūzų („baby corn“)

1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus

1 arbatinio šaukšto saldžiųjų paprikų miltelių

Kaip gaminti 

1. Ruošiame antienos filė marinavimui. Nuo filė viršaus aštriu peiliu nupjauname plėveles, iš šonų apipjaustome odelę. Apverčiame filė ir ant odelės kryžmai padarome įpjovimus, kad liktų žymės. Paimame uždaromą šaldymo maišelį, į kurį supilame apelsinų žievelę, apelsinų sultis, medų, sojos padažą ir pipirus. Įdedame į maišelį antienos filė, uždarome ir pavartome, kad mėsa būtų visiškai apsemta. Paliekame marinuotis šaldytuve 6-12 valandų (kuo ilgiau marinuosis, tuo sultingesnė ir minkštesnė bus mėsa).

2. Kepame antienos filė. Išimame filė iš marinato, įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies, be aliejaus. Dedame filė ant keptuvės odelės puse ir kepame 5 minutes arba iki tol, kol odelė taps rudai-auksinės spalvos. Likusius riebalus nuo antienos paliekame padažui. Tuomet apverčiame filė ant kitos pusės ir prispaudę mentele kepame vieną minutę. Išimame iškepusią filė ir paliekame šiltoje vietoje 10 minučių.

3. Kepame antienos filė orkaitėje. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, dedame groteles (galima apsieiti ir be jų). Ant grotelių dedame antienos filė odele žemyn. Kepame apie 15-18 min. (kepimo laikas priklauso nuo to, kiek iškeptos mėsos norite).

4. Gaminame padažą. Iš anksto paruošiame spanguolių padažą: į puodą įpilame 100 g cukraus, tiek pat vandens ir užviriname. Užvirus dedame spanguoles (apie 80-100 g). Užviriname antrą kartą ir sumažiname ugnį, verdame apie 10 minučių, kol susprogs dauguma uogų. Likusiuose antienos riebaluose 1-2 minutes pakepiname išspaustą česnaką ir suberiame miltus, sumaišome. Tuomet sudedame visus likusius ingredientus: vyną, spanguolių padažą, medų, apelsinų sultis, vištienos sultinį, druską, pipirus. Viską gerai išmaišome ir verdame apie 10 minučių, kol padažas sutirštės. Perkošiame padažą per sietelį (kad atsikratytume česnakų gabaliukų) į kitą indą.

5. Ruošiame garnyrą. Nulupame ir nuplauname saldžiąsias bulves, supjaustome juostelėmis (stenkitės pjaustyti vienodo ilgio ir storio juosteles). Įdedame į dubenį, įpilame šaukštą alyvuogių aliejaus bei arbatinį šaukštelį saldžiųjų paprikų miltelių ir sumaišome. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, kepame apie 20 minučių. Puode užviriname ir pasūdome vandenį, dedame smidrus ir verdame apie 2-3 minutes, kol taps ryškiai žali. Mažiesiems kukurūzams taip pat užviriname vandenį, verdame apie 5 minutes.

6. Sudedame viską ant lėkštės ir skanaujame. Skanaus! 

lrrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą