Varškės apkepas „Klasika“ – pats mėgstamiausias iš visų
Varškės apkepų variacijų gyva galybė, tačiau šis, kurį mena vaikystėje valgę net garbingiausio amžiaus senjorai, yra absoliutus favoritas. Ypač dėl to, kad jam paruošti nereikalinga jokia buitinė technika – viską galima sumaišyti tiesiog šakute.
Produktų dažniausiai yra šaldytuve ir spintelėse. O ir receptūrą supaprastinau iki lengvai įsimenamos, tad prieš gaminant nebereikės naršyti kulinariniuose puslapiuose.
Atsiminti tereikia, kad matuojant standartiniais varškės pakeliais po 180 g, pagrindinių ingredientų reikės po 1. Jei 1 pakelis varškės – tai 1 kiaušinis, 1 šaukštas manų kruopų ir, jei mėgstate saldžiai, – 1 šaukštas cukraus. Ir, beje, tikrai galima kepti vieną porciją mažoje kepimo formoje.
Šį apkepą tradiciškai tiekiame su grietine, tačiau puikiai tinka ir graikiškas jogurtas, ir grietinės-sviesto padažas ir net bešamelis, jei jo netyčia liko gaminant lazaniją.
Aš dažniausiai gaminu 4 porcijas, jei dalis ir lieka nesuvalgyta, laikau šaldytuve ir valgome net nepašildytą.
Varškės apkepas „Klasika“
4 porcijoms reikia:
4 pakelių varškės (720 g)
4 kiaušinių
4 šaukštų manų kruopų
4 šaukštų be kaupo cukraus (saldžiam variantui)
4 šaukštų razinų (nebūtinai)
4 šaukštų grietinės ar jogurto
druskos, vanilinio cukraus pagal skonį, džiovintų slyvų ar šviežių uogų patiekti
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra