Virtinukai su braškių įdaru: receptas paprastas, o skonis visus sužavės
Kai anukėlė Godutė augo pas mane, vienas gardžiausių patiekalų be močiutės blynelių buvo virtinukai.
Jie pagaminami greitai, o ir receptas neparastai lengvas.
Šiandien su jumis noriu pasidalinti kiek kitokių, pagerintų virtinukų receptu – tai virtinukai su šviežių braškių įdaru. Įdarui tiks bet kokios jūsų mėgstamos uogos.
Dabar liko man sulaukti savo anūkėlių ir juos vaišinti gardžiaisiais virtinukais su siurprizu – tikiuosi, jiems patiks.
Virtinukai su braškių įdaru
Reikės:
180 g varškės,
1 kiaušinio,
3 v. š. miltų (dar reikės 1 v. š. stalviršiui apibarstyti),
2 a. š. cukraus (pagal skonį),
žiupsnelio druskos,
šviežių braškių ar kitų uogų
Kaip gaminti
Į dubenį sudėjau varškę, įmušiau kiaušinį ir sudėjau likusius recepte išvardintus ingredientus.
Iš gautos masės padariau dvi apvalias „dešreles“, jas supjausčiau į nedideles „pagalvėles“ (gavosi 18 vnt.).
Kiekvieną „pagalvėlę“ truputį paploninau, dėjau perpus perpjautą braškę ir formavau rutuliuką (jei varškės masė lips prie rankų, jas ir rutuliuką pamiltuokite).
Į verdantį, sūdytą vandenų sudėjau virtinukus ir jiems iškilus į paviršių viriau apie 4–5 min.
Pastaba: sudėjus virtinukus į verdantį vandenį, juos būtinai pamaišykite, kad nepriliptų prie dugno.
Patiekiau virtinukus su grietinės ir sviesto padažu.
Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra