Virtinukai su braškių įdaru: receptas paprastas, o skonis visus sužavės

Kai anukėlė Godutė augo pas mane, vienas gardžiausių patiekalų be močiutės blynelių buvo virtinukai.

Jie pagaminami greitai, o ir receptas neparastai lengvas.

Šiandien su jumis noriu pasidalinti kiek kitokių, pagerintų virtinukų receptu – tai virtinukai su šviežių braškių įdaru. Įdarui tiks bet kokios jūsų mėgstamos uogos.

Dabar liko man sulaukti savo anūkėlių ir juos vaišinti gardžiaisiais virtinukais su siurprizu – tikiuosi, jiems patiks.

Virtinukai su braškių įdaru

Reikės:

180 g varškės,

1 kiaušinio,

3 v. š. miltų (dar reikės 1 v. š. stalviršiui apibarstyti),

2 a. š. cukraus (pagal skonį),

žiupsnelio druskos,

šviežių braškių ar kitų uogų

Kaip gaminti

Į dubenį sudėjau varškę, įmušiau kiaušinį ir sudėjau likusius recepte išvardintus ingredientus.

Iš gautos masės padariau dvi apvalias „dešreles“, jas supjausčiau į nedideles „pagalvėles“ (gavosi 18 vnt.).

Kiekvieną „pagalvėlę“ truputį paploninau, dėjau perpus perpjautą braškę ir formavau rutuliuką (jei varškės masė lips prie rankų, jas ir rutuliuką pamiltuokite).

Į verdantį, sūdytą vandenų sudėjau virtinukus ir jiems iškilus į paviršių viriau apie 4–5 min.

Pastaba: sudėjus virtinukus į verdantį vandenį, juos būtinai pamaišykite, kad nepriliptų prie dugno.

Patiekiau virtinukus su grietinės ir sviesto padažu.

Skanaus!

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą