Idėja lengviems pusryčiams – greitai paruošiama be galo skani avižinė košė
Tai buvo ankstyvo pavasario rytas. Buvau ką tik grįžusi iš ilgo pasivaikščiojimo. Dangus atrodė taip, lyg būtų lapkritis – sunkūs debesys, kaip įmanydami, trukdė šviesti saulei.
Tačiau pavasario proga man labai norėjosi paruošti kažką labai skanaus pusryčiams. Labai mėgstu avižinę košę pusryčiams, tad greitai ją ir pasigaminau. Ji gimsta žaibo greičiu, o su priedais visada galima žaisti.
Avižinė košė
Reikės:
50 g avižinių kruopų;
1 nedidelis bananas;
100 ml vandens;
150 ml pieno;
1 nepilnas šaukštas chia sėklų;
1 šaukštas razinų;
1 šaukštas granolos (naudojau šokoladinę, bet granola čia nėra būtina);
1 šaukštas lazdyno riešutų;
druskos.
Gaminimas:
Į puodą pilame vandenį. Kai jis pradės virti, pilame pieną ir beriame druską. Kai pienas pašils, beriame avižas. Verdame, kol pradeda tirštėti ir vis maišome. Dedame trinta bananą, chia sėklas, razinas ir maišome. Paverdame kelias minutes, kol košė išvirs. Tiekiant užberiame granolos ir smulkintų riešutų. Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/skonis/pasigamink/2024/04/09/news/pavaiskinkite-svecius-skanestu-tiramisu-su-jogurtu-31323517
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra