Ieškantiems egzotiško ir vasariško deserto – keptų ledų receptas
Kepti ledai
Reikės:
4 rutuliukų mėgstamų ledų
1 stiklinės smulkintų kukurūzų dribsnių
1/2 stiklinės kokoso drožlių
1/2 stiklinės smulkintų riešutų
2 kiaušinių
2 v. š. pieno
Aliejaus kepimui
Šokoladinio padažo ir plaktos grietinėlės papuošimui
Pirmiausia, suformuokite 4 ledų rutuliukus ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ledus dėkite į šaldiklį bent 1–2 valandoms, kol jie taps labai kieti. Giliame inde sumaišykite kukurūzų dribsnius, kokoso drožles ir smulkintus riešutus. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu. Išimkite ledų rutuliukus iš šaldiklio. Kiekvieną ledų rutuliuką pamirkykite į kiaušinių ir pieno mišinį, tada apvoliokite riešutų, kokoso drožlių ir kukurūzų dribsnių mišinyje. Sudėkite apvoliotus ledus atgal ant skardos ir dėkite į šaldiklį dar 1 valandai, kad apvalkalas gerai sustingtų. Gilioje keptuvėje iki 180°C įkaitinkite aliejų. Ledų rutuliukus kepkite aliejuje apie 10–15 sekundžių, kol apvalkalas taps auksinės spalvos ir traškus. Išimkite keptus ledus iš aliejaus ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Patiekite iš karto, papuošę šokoladiniu padažu ir plakta grietinėle. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra