Žaibiškai išpopuliarėjo senovinis kiaušinienės receptas: tereikia vieno papildomo ingrediento

Internete išplito nuotrauka su majonezo reklama iš 1972 metų. Joje teigiama, kad šis klasikinis padažas gali būti naudojamas gaminant minkštą kiaušinienę, kuri pasižymės „nauju subtiliu skoniu, kremine nauja tekstūra“. 

Ar tai tiesa? Žinoma, ne visada galima pasitikėti reklamomis, tad internautai netruko išbandyti seniai pamirštą vintažinį kiaušinienės receptą, kuris reklamoje net turi atskirą pavadinimą „Mayoneggs“ – majonez-kiaušiniai. Tai kaip reikėtų gaminti tokią kiaušinienę? Viskas labai paprasta – išplakite du didelius kiaušinius, įbertkite druskos, pipirų ir vieną šaukštą majonezo. Skaniausia ją kepti ant sviesto, kurį įkaitinę keptuvę ištirpinate ir tada įpilate kiaušinių plakinį. Pamaišykite, kol iškeps, bet neperkepkite. Reklamoje  šis patiekalas lyg įrėmintas skrudinta šonine, nes prieš daugiau nei 50 metų apie sveikatai palankią mitybą buvo galvojama rečiau. Taip pat rekomenduojamą šį patiekalą valgyti su skrebučiu, pabarstyti šviežiomis žolelėmis. 

Išbandę receptą tikina, kad gaunasi itin minkšta, kreminės tekstūros kiaušinienė, kaip ir žadėta reklamoje. Majonezas susimaišo su kiaušiniais, tad jo atskiro skonio ir nesijaučia. Ironiška tai, kad majonezo pagrindinis ingredientas ir yra kiaušiniai – tiksliau, jų tryniai, kurie sumaišomi su šiek tiek citrinos sulčių, garstyčiomis, aliejumi ir druska. Tad realiai ir ši kiaušinienė pasipildo nebent šiek tiek garstyčių, acto ar citrinos skoniais bei papildomu aliejumi, kuris yra majoneze. 

lrytas.lt inforamcija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą