Dujų balionai viryklėms, krosnelėms, šildytuvams

Įvairių dydžių dujų balionai gali būti naudojami sodo nameliuose, kemperiuose ir kitur, kur nėra elektros ar kito būdo šildytis, gaminti maistą ir pan. Tačiau prieš įsigyjant dujų balioną yra svarbu žinoti kelis dalykus bei rinktis patikimą, kokybiškų balionų tiekėją. Apie tai ir kalbame šiame straipsnyje.

Kam gali būti naudojami dujų balionai?

Dujų balionai gali būti naudojami namuose – maistui ruošti (viryklei, orkaitei), ten, kur nėra centrinio dujų įvado. Taip pat dujų balionai gali būti naudojami kaip alternatyva, pavyzdžiui, kai dingsta elektra. Tai itin aktualu kaimo vietovėse, kur elektros tiekimas nėra atkuriamas taip greitai kaip miestuose. Turint nedidelę viryklę ir dujų balioną, jūs visada būsite tikri, kad galėsite pasigaminti valgyti ar užvirti vandenį gėrimams.

Dujų balionai taip pat yra geras pasirinkimas nuošalioms vietovėms, tokioms kaip sodo nameliai, sodybos, vienkiemiai ir pan. Mažesni balionai gali būti naudojami viryklėms, o didesni – įvairių tipų šildytuvams. Lauko arba terasų šildytuvai taip pat naudoja dujų balionus. Vienas balionas, priklausomai nuo lauko temperatūros ir šildytuvo galingumo, gali šildyti orą iki ~40 val.

Dideli dujų balionai yra naudojami kaip kuro šaltinis įvairiai technikai: krautuvams, ekskavatoriams ir pan. Jei jūsų įmonei nuolat reikia balionų – galite užsisakyti nuolatinę balionų pristatymo paslaugą, pavyzdžiui, iš Esaurida.lt, ir balionai jums bus pristatomi susitartu dažniu.

Ką reikia žinoti apie dujų balionus?

Dujų balionai gali būti įvairaus dydžio – nuo nedidelių 5–7 l dujų buitinių balionų iki 46, 79 l balionų, skirtų krautuvams, ekskavatoriams ir pan. Paprastam naudojimui, pavyzdžiui, dujinei viryklei, dažniausiai yra pasirenkami nedideli dujų balionai. Dujinė viryklė yra ekonomiška, todėl net ir nedidelio baliono užteks ilgam, be to – mažesnį balioną bus lengviau pakelti, kai reikės vežti papildyti. Pavyzdžiui, 7 l talpos balionas sveria tik apie 3 kg. Toks nedidelis balionas gali būti naudojamas važiuojant stovyklauti (viryklei ar nedideliam šildytuvui) ir pan.

Dujų balionai yra daugkartiniai, tai reiškia, kad išnaudoję dujas jūs balioną galėsite papildyti ir vėl naudoti. Tai ekologiškas ir ekonomiškas pasirinkimas, nes nereikės kaskart pirkti naujos taros. Be to, pasirinkus profesionalų dujų tiekėją, kiekvieno užpildymo metu jūsų balionas bus patikrinamas, taip sumažinant nuotėkio ar kito gedimo tikimybę bei leidžiant laiku pastebėti ir pakeisti susidėvėjusias dalis, pavyzdžiui, apsauginį vožtuvą.

Įsigyjant naują balioną (tarą), svarbu įsigyti ir visas privalomas apsaugos priemones: apsauginį vožtuvą, aklę, saugančią nuo dujų nuotėkio, ir t. t. Jei nesate tikri, kokių priedų jums reikia, susisiekite su Esaurida.lt ekspertais ir gausite profesionalų patarimą!

UAB „Market Rats“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą