Patogi virtuvė: kaip išdėstyti baldus?

Virtuvė yra viena iš namų erdvių, kurioje yra praleidžiama išties nemažai laiko. Šiame kambaryje galima ne tik valgyti, bet ir priimti svečius, rengti šventes bei bendrauti su savo namiškiams. Tam, kad virtuvės išdėstymas būtų patogus tiek maisto gaminimui, tiek laisvalaikio praleidimui, svarbu atkreipti dėmesį į keletą aspektų įrengiant arba atnaujinant savo virtuvę.

Viskas prasideda nuo planavimo

Tam, kad būtų galima susikurti patogią ir jaukią virtuvę, reikia vadovautis keliais žingsniais:

• komfortiškai ir logiškai suplanuoti erdvę

• įsigyti tik kokybiškų gamintojų sukurtu virtuvinius baldus bei buitinę techniką

Kai šie punktai bus tinkamai apgalvoti ir pasirinkti vieni ar kiti variantai, reikėtų pereiti prie sienų spalvų pasirinkimo. Šį pasirinkimo galutinį apsisprendimą turi lemti - natūralios šviesos kiekis, erdvės dydis ir erdvės formą. Na, o viena iš svarbiausių taisyklių yra tokių, jog turint mažą virtuvę (ir joje mažai natūralios šviesos) geriau nesirinkti juodos spalvos sienų. Ji labai sugeria šviesą ir itin mažiną pačią erdvę. Didelėje erdvėje eksperimentuoti su tamsiomis spalvomis galima žymiai drąsiau. Virtuvės plytelės yra vienas iš puikių variantų, kuris gali ne tik suteikti virtuvei tinkamų spalvų paletę, bet ir būti kambario akcentu. Balta spalva. Tai yra vienas iš populiariausių pasirinkimų iš virtuvinių spalvų. Balta spalva suteikia atviros erdvės, tvarkos ir šviesos įspūdį. Taip pat baltą spalvą itin lengva derinti su kitomis spalvomis. Žemės spalvos. Sodri žalia, ruda bei kitos, panašios spalvos yra itin saugus ir natūralus pasirinkimas. Jos suteikia artumo su maisto gaminimu (vien tai, kad maisto produktai atkeliauja iš gamtos tam tikrų elementų). Neutralios spalvos. Jeigu nenorite „nudegti“ su spalvų pasirinkimu, tuomet geriausia rinktis neutralias spalvas. Tam, kad būtų galima sukurti erdvės charakterį, prie neutralių sienų spalvų reikia derinti ryškias detales. 

Virtuvės išdėstymas

Kiekviena virtuvė turi savo išdėstymą. Tam, kad pagal jūsų turimą erdvę būtų galima pasirinkti tinkamą, reikia atsižvelgti į tam tikras taisykles, kurios padeda viską funkcionaliai susidėlioti:

→   trikampio formos taisyklė - svarbiausi virtuvės taškai šaldytuvas, kriauklė ir viryklė. Esmė tokia, kad šie trys elementai turi būti išdėstyti trikampiu taip, kad būtų kuo mažesniu atstumu vienas nuo kito (idealiausias variantas 1,5 - 2,4 m.). Judėjimas tarp šių virtuvės elementų turėtų būti labai lengvas ir laisvas

→   L formos taisyklė - tai yra kampinis virtuvės baldų išdėstymas, dažniausiai naudojamas turint mažą virtuvės erdvę. Tokio tipo virtuvė yra labai patogi ir funkcionali

→   I formos taisyklė - tai yra, kai visa virtuvės zona išsidėsto palei vieną sieną. Šioje taisyklėje, svarbu išvengti to, kad šaldytuvas būtų pačiame centre

→   U formos taisyklė - šiuo atveju virtuvės baldai yra išdėstyti palei visas tris virtuvės sienas (taip susidaro U raidė). Rekomenduojama toje sienoje, kur bus įrengta kriauklė, būtų ir langas, suteiktų natūralios šviesos kambariui. 

Kokie yra virtuvės stiliai?

Šiuolaikinėje rinkoje galima atrasti vis skirtingus stilius, todėl galėsite susikurti sau pačią geriausią bei madingiausią virtuvę.

Skandinaviškas stilius. Vyrauja šviesios ir pastelinės spalvos. Galima rasti nemažai elementų, kurie turi medienos elementų.

Industrinis stilius. Šis griaunantis visus stereotipus - plytinės sienos, metalinės konstrukcijos bei medžio plokštės.

Modernus stilius. Tokio tipo virtuvėje naudojamos aukštos rūšies bei gana egzotiškos medžiagos. Dominuoja siluetų ir linijų tikslumas.

Tradicinis stilius. Šviesios spalvos, jaukumas ir švara - tai trys svarbiausi elementai norint turėti tradicinę virtuvę savo namuose.

UAB „Market Rats“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą