Pomidorai bus sultingi, o paprikos traškios: pasidalijo dar negirdėtu trąšų receptu
Kiekvienas daržininkas žino, kad norint sulaukti gero derliaus, augalą reikia maitinti ne vieną kartą. Nenorintieji naudoti mineralinių trąšų visada gali rasti pakaitalą ir augalus maitinti organinėmis trąšomis. Juolab kad yra daugybė ekologiškų naminių trąšų, į kurias daržovės gerai reaguoja, gerai auga ir duoda derlių.
Tačiau mažai kas yra girdėjęs, kad pomidorus ir paprikas reikėtų maitinti soromis. Tai reiškia, kad kaip trąšą galima naudoti paprastas soras.
Sorų nauda tręšiant paprikas ir pomidorus
Sorų sudėtyje yra daug azoto junginių, kurie, kaip žinoma, yra būtini normaliam augalų augimui ir vystymuisi, ypač žaliosios masės kaupimuisi.
Soros yra puikus B grupės vitaminų šaltinis. Šie vitaminai būtini augalo imunitetui stiprinti ir kovai su grybelinėmis ligomis, aktyviam šaknų sistemos vystymuisi ir žaliosios masės kaupimuisi. Labai svarbu, kad šie vitaminai būtini vaisių masės didėjimui. Taip pat sorose yra daug mikroelementų, pavyzdžiui, kalio, magnio, fosforo, kalcio, cinko ir kt. Daržovių maitinimo soromis privalumai yra ne tik tai, kad daržovės iš sorų gerai įsisavina visas naudingąsias medžiagas. Svarbiausias tokio tręšimo privalumas yra tas, kad augalai „nepertręšiami“.
Kaip paruošti trąšas iš sorų ir jomis pamaitinti paprikas bei pomidorus
Vienam kilogramui sorų reikia penkių litrų šilto vandens. Geriau nenaudoti karšto vandens, nes dėl aukštos temperatūros gali būti sunaikinti kai kurie naudingi elementai. Užpilkite soras vandeniu ir palikite užpilą šiltoje, tamsioje vietoje 5 dienoms. Po to atskieskite užpilą 5 litrais šilto vandens ir palaistykite augalus. Po kiekvienu krūmu pakanka įberti po 1 litrą tokių trąšų.
Kaip maitinti soromis
Pirmą kartą soromis galima pamaitinti praėjus porai dienų po daigų pasodinimo į žemę. Pastebima, kad daigai geriau įsišaknyja ir pradeda augti. Antrą kartą sorų užpilas naudojamas žydėjimo laikotarpiu. Trečią kartą soromis maitinama po dviejų savaičių, kai užmezgami vaisiai. Toks maitinimas ne tik užtikrins stiprų daigų imunitetą, vaisiai bus stambūs ir saldūs, bet ir pagerins dirvožemio sudėtį – dirva taps puri ir derlingesnė.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra