Nuotraukos autorius: pixbay.com

Baltas interjeras nebūtinai daug vargo: tinka ir vonioje, ir virtuvėje

Baltą spalvą interjere mėgsta skandinaviško stiliaus ir minimalizmo gerbėjai. Pradedantieji dizaineriai baltą spalvą interjere renkasi norėdami išvengti stiliaus klaidų. Balta spalva, anot interjero dizainerių, dera su kitomis spalvomis, padeda į visumą sujungti baldus, interjero detales ir tekstilę. Interjero dizaineriai mano, kad balta yra idealus fonas, pabrėžiantis atskirų detalių grožį ir individualumą. Visgi, kad interjeras būtų sėkmingas, labai svarbu atsižvelgti į keletą taisyklių, rašo realty.rbc.ru. 

Visų pirma, netiesa, kad balta spalva – nepraktiška. Šiandien prieinamos modernios, nesunkiai prižiūrimos apdailos medžiagos – tapetai, plytelės, grindų dangos. Be to, balta spalva (skirtingai nuo kitų spalvų) neblunka, todėl laikoma viena iš patvariausių. 

Maža to, balta spalva visuomet madinga. Šviesi spalva, jei reikia, leidžia lengvai atnaujinti interjerą, pakeičiant kai kuriuos baldus ar tekstilės gaminius. Neginčijamas baltos spalvos pranašumas – galimybė vizualiai padidinti erdvę. Kambarys su baltomis sienomis atrodo erdvesnis, o baltos lubos vizualiai paaukština erdvę. Taigi, balta spalva – dažnas sprendimas ne tik skandinaviškuose interjeruose, bet ir nedidelėse erdvėse. 

Balta spalva interjere įspūdingai atrodo, nors gyventi tokiame būste gali būti sudėtinga. Projektuojant patogią erdvę būtina atsižvelgti į šios spalvos ypatybes. Balta spalva itin tinkama miegamojo interjerui. Mat per dieną žmogus pavargsta nuo triukšmo, o balta spalva padeda atsipalaiduoti. 

Šviesi virtuvė atrodo elegantiškai, tačiau ją sunku ilgą laiką išlaikyti švarią. Balta spalva dera su natūralios faktūros mediena. Sienų apdailai interjero dizaineriai pataria pasirinkti kreminį ar pieno baltumo, taip pat dramblio kaulo atspalvius. Virtuvės grindims tinka plytelės arba natūralus akmuo. Medinis valgomasis stalas ir patogios kėdės padės užbaigti interjerą. 

Balta spalva tinka ir vaikų kambaryje: baltame fone puikiai atrodo šviesūs baldai ir spalvingi žaislai, o pats kambarys – lengvesnis ir erdvesnis. Svarbus patarimas – rinkdamiesi apdailos medžiagas, atkreipkite dėmesį, kad jos būtų lengvai valomos. Tapetai turėtų būti tokie, nuo kurių lengvai nusivalo flomasterių žymės. Vienintelis, ko geriau atsisakyti – baltas kilimas. Jis ne tik renka dulkes, kurios gali sukelti alergiją, bus sunku jį valyti. 

Efektingai balta spalva atrodo vonioje. Dizaineriams patariama pasitelkti neįprastą apšvietimą arba rinktis aukso atspalvių interjero detales. Interjerą pagyvins ir ryškios užuolaidos arba kilimas. Interjero dizaineriai patvirtina – kuo šviesesnė spalva, tuo sunkiau ją naudoti interjere. Kalbant apie baltą spalvą, tokių problemų nėra. 

Balta spalva – universali projektuojant bet kokį kambarį. Tokiame interjere detalės gali būti įvairiausių spalvų. Pasitelkus mėlynus, žalius ir raudonus atspalvius, interjeras gali tapti išskirtiniu. Smėlio, kaštonų ar terakotos spalvos sukuria harmoningą, jaukią atmosferą. Su balta spalva puikiai dera kavos, medaus, perlamutro, grietinėlės, dramblio kaulo ir šampano atspalviai. Pieno baltumo ir kreminiai atspalviai puikiai papildo pilkai mėlynus ir smėlio atspalvius. 

Interjero dizaineriai baltą spalvą dažnai derina su natūraliomis medžiagomis ir gyvais augalais. 

Pavyzdžiui, sniego baltumo kambaryje itin derės tapetai su gėlių raštais, mediniai baldai, šviesios užuolaidos, pasiūtos iš lino ar medvilnės. Išbandykite kailius, odą, natūralų akmenį ar medieną. Interjero dizaineriai pataria derinti įvairias tekstūras ir paviršius: lygų ir šiurkštų, blizgų ir matinį. 

Įdomi detalė: baltos spalvos atspalviai keičiasi priklausomai nuo apšvietimo. Apsvarstykite įvairius apšvietimo variantus, kitaip interjeras gali būti šaltas ir nuobodus. Interjeras, kuriame gausu baltos spalvos, labiausiai atsiskleidžia dieną, kuomet saulės spinduliai atsispindi nuo lubų ir sienų, o į kambarį patenka daug natūralios šviesos. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą