Nuotraukos autorius: Ilona Krupavičienė

Parodoje – trapūs rankdarbiai iš žvilgančių karoliukų

Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje žiūrovų (o ypač – žiūrovių!) akims atverta kiek neįprasta šiai erdvei ekspozicija – papuošalų paroda. Trapiais ažūriniais sparneliais, iš įvairiaspalvių karoliukų sudurstytais kūneliais vabalai, musės ir laumžirgiai, rodos, patys suskrido į parodą ir išdidžiai demonstruoja lankytojams savo žvilgesį. Visi šie „tvarinukai“ – tai savitos rankų darbo sagės, kruopščiai sukurtos Rimos Abečiūnės.

Rima Abečiūnė papuošalus kuria jau bene 10 metų. Iš savo moteriškosios giminės linijos – promočiutės ir abiejų močiučių – paveldėjusi kūrybiškumo gyslelę, Rima ne vieną vakarą praleidžia įnikusi į rankdarbius. Ji pripažįsta besižavinti visais rankų darbo gaminiais, mat nuo jų sklinda šiluma ir jaukumas.

„Esu tokia, kaip ir daugelis lietuvaičių. Moku nerti, megzti, siūti, siuvinėti, lipdyti iš molio. Bet vis dar esu paieškų kelyje – domiuosi naujovėmis, kitokiomis technikomis, vis ko nors mokausi...“ – teigia parodos autorė.

Rimos Abečiūnės rankų darbo papuošalų paroda J. Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2) veiks iki spalio 10 dienos. Maloniai kviečiame apsilankyti.

Jūratė Čėsnaitė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą