Literatų klubas „Tėkmė“ kviečia alytiškius į knygų mugę ir kūrybos pristatymą

Šventinėje Alytaus miesto gimtadienio renginių programoje  – keletas renginių knygų mylėtojams. Šeštadienio popietę Alytaus apskrities literatų klubas „Tėkmė“  kviečia alytiškius ir miesto svečius į skaitymų popietę „Eilės Alytui“,  knygų mugę ir  Loretos Šileikytės-Zabalujevos knygos „Senos stoties prisiminimai“ pristatymą.
„Renginio metu  skaitysime eiles, dainuosime dainas, alytiškiams pristatysime gausybę knygų ir gal net kartu pašoksime. Pandemijos metu  asociacijos nariai nemažai rašė. Gal jų kūryba nebuvo optimistinė, bet vis tik atspindėjo mūsų šiuolaikinį gyvenimą, juk žmogus rašo apie tai, ką nešioja savo širdyje“, – apie renginį pasakoja ir literatų kūryba džiaugiasi Alytaus apskrities literatų klubo „Tėkmė“ pirmininkė Emilija Krušinienė. 

Anot pirmininkės, jos vadovaujamas klubas gyvuoja jau daugiau kaip dvidešimt metų. Ji vienija ne tik Alytaus miesto, bet ir Alytaus rajono, Varėnos, Druskininkų, Lazdijų literatus.
„Džiaugiuosi, kad literatų klubo nariai yra draugiški ir kad jie šiuo liūdnu laikotarpiu neprarado vilties gyventi ir kurti“, – teigia virš šešiasdešimt apskrities literatų vienijančio klubo pirmininkė.
Išsamiau su vienos iš šios asociacijos narių kūryba alytiškiai ir miesto svečiai turės galimybę susipažinti jau šį šeštadienį vyksiančios skaitymo popietės metu. Renginyje savo knygą „Senosios stoties prisiminimai“ pristatys Loreta Šileikytė-Zabalujeva.

„Šios knygos rankraščiai dešimt metų gulėjo stalčiuje. Juos perkelti į kompiuterį privertė pandemija. Mano tėveliai nusipirko sodybą ir tik vėliau sužinojome, kad sodybos vietoje  buvo geležinkelio stotis. Tuomet pradėjau domėtis stoties istorija. Tad knygoje aprašytas mažo kaimelio, per kurį nutiesta geležinkelio linija Alytus–Varėna, gyventojų kasdienis gyvenimas. Joje aprašomi istoriniai įvykiai – tikri, tačiau veikėjai – išgalvoti“,  – apie išleistą apsakymų rinkinį pasakoja L. Šileikytė-Zabalujeva.  
Apsakymų rinkinys „Senosios stoties prisiminimai“ – jau penktoji L. Šileikytės-Zabalujevos knyga. Greitu metu L. Šileikytė-Zabalujeva tikisi išleisti ir dar vieną. 
Paklausta, kada knygos autorė susidomėjo kūryba, L. Šileikytė-Zabalujeva teigė, kad potraukis rašyti atsirado pradinėse klasėse, tuomet, anot knygos autorės, kai vietoj rašinėlių ji ėmė kurti eilėraščius. Paauglystėje ji parašė pirmąją apysaką,vėliau ėmė kurti dainas. 
Vis tik savo ateitį Loreta susiejo su šokiu, o knygų rašymas liko pomėgiu, kurio aktyviau imtis, anot  jos, paskatino pandemija ir šiek tiek mažesnis tiesioginio darbo krūvis.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą