Sveikiname B. Jenčių su gražiu jubiliejumi!

Vakar Alytaus miesto savivaldybės vadovai 70-ojo jubiliejaus proga pasveikino akvarelininką Benjaminą Jenčių.
„Dėkojame, kad savo kūryba garsinate mūsų miestą. Įkvėpimo Jums ir daugybės sėkmingų potėpių“, – sveikindamas jubiliatą sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. Mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė B. Jenčiui linkėjo sveikatos ir aistros.
„Žaviuosi Jūsų kūryba ir šviesiomis spalvomis. Kūrybinių minčių, lengvos rankos. Linkiu, kad Jūsų kūrybinė paukštė skraidytų aplink Jūsų sodą ir džiugintų mus paveikslais“, – sveikindama jubiliatą sakė administracijos direktorė Ona Balevičiūtė.
B. Jenčių 70 -ojo jubiliejaus proga taip pat sveikino Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus darbuotojai ir kultūros įstaigų vadovai.
B. Jenčius gimė 1951 m. rugpjūčio 4 d. Radviliškyje. Pirmąją savo darbų parodą jis surengė 1972 m., būdamas vos 21 m. Po dvejų metų baigė Šiaulių universiteto Pedagogikos fakulteto dailės specialybę. Apsigyveno Vilniuje. 1982 m. jis persikelė gyventi į Alytų ir įsidarbino piešimo mokytoju I-oje vidurinėje mokykloje (dabar Dzūkijos progimnazija). 1987 m. jis eksperimentuodamas atrado savo ypatingą popieriaus rūšį ir ypatingą akvarelės liejimo techniką. B. Jenčius yra Akvarelinikų grupės „Aqua 12“ ir Lietuvos dailininkų sąjungos narys. 1995 m. jam buvo įteikta Alytaus miesto kultūros premija.
B. Jenčius yra daugybės tarptautinių, šalies, personalinių ir kitokių parodų, plenerų, bienalių dalyvis ir organizatorius, vaikų ir suaugusiųjų tapybos mokytojas. Nusipelnęs Alytaus miesto kultūros puoselėtojas, turintis savitą, unikalų, su niekuo nesupainiojamą tapybos braižą.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą