Rajono viešoji biblioteka sulaukė skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ organizatorių įvertinimo

Nors vasara, o su ja ir skaitytojų pamėgtas skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“ jau senokai baigėsi, tačiau visuomet smagu pasidžiaugti praėjusios akcijos rezultatais, o su jais ir organizatorių prizais bei padėkomis, pasiekusiomis rajono viešąją biblioteką šiomis dienomis. Šiais metais pirmą vietą Vilniaus regione užėmė Švenčionių rajono savivaldybės viešoji biblioteka, nuo jų nedaug atsiliko antrą vietą skaitymo iššūkyje laimėjusi Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Džiugu, jog šioje skaitymo skatinimo akcijoje dalyvavo net 917 rajono viešosios bibliotekos skaitytojų, kurie per tris vasaros mėnesius perskaitė 4710 knygų. Visas penkias organizatorių užduotis įveikė 840 rajono skaitytojų. Šioje skaitymo skatinimo akcijoje gerų rezultatų pasiekė Daugų, Simno, Butrimonių, Krokialaukio, Miroslavo, Vankiškių bibliotekos, sugebėjusios sudominti šia akcija ne vieną dešimtį savo skaitytojų.

O ir kiti rajono filialai nesnaudė: organizavo įvairias vietos skaitymo skatinimo akcijas, kvietė prisijungti prie respublikinio skaitymo iššūkio, aiškino akcijos „Vasara su knyga“ taisykles ir stengėsi pritraukti kuo daugiau savo ištikimiausių skaitytojų. Tad nenuostabu, jog rajono bibliotekininkų triūsas buvo tinkamai įvertintas akcijos organizatorių. Už puikius 2021 metų skaitymo iššūkio rezultatus Alytaus rajono viešoji biblioteka buvo apdovanota „Vasaros su knyga“ padėkos diplomu bei akcijos stikline statulėle.

Primename, jog šią vasarą buvo perskaityta daugiau nei 100 000 knygų, t. y. beveik 10 000 knygų daugiau nei praėjusiais metais. Iš viso skaitymo iššūkį įveikė beveik 18 000 gyventojų. Vilniaus regiono bibliotekos, kurioms priklauso ir Alytaus rajono viešoji biblioteka, taip pat pasiekė puikių rezultatų: skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“ dalyvavo 5122 skaitytojai, iš jų penkias užduotis įveikė ir sėkmingai iššūkį įveikė 3598 skaitytojai. Vilniaus regiono bibliotekose iš viso buvo perskaityta 22 755 knygos. Prie šių puikių Vilniaus regiono bibliotekų skaitymo skatinimo akcijos rodiklių svariai prisidėjo ir Alytaus rajono viešoji biblioteka.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą