Kultūros sostinė Alytus pristatyta Šiaulių rajono „kultūrininkams“

„Būti Lietuvos kultūros sostine – nemenkas iššūkis,  tačiau tikiu, kad profesionaliai ir kūrybingai Lietuvos kultūros sostinės komandai  jis bus nesunkiai įveikiamas, o kultūrinis Alytaus miesto gyvenimas kitąmet taps dar spalvingesnis ir turiningesnis. Dėkoju, kad domitės mūsų miestu, kaip būsima Lietuvos kultūros sostine ir kviečiu kitais metais būtinai apsilankyti Alytuje įvairių sostinės renginių metu“, - nuotolinio susitikimo su Šiaulių rajono savivaldybės kultūros darbuotojų konferencijos dalyviais, pristatydama Alytų – kitų metų Lietuvos kultūros sostinę, sakė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Detaliau ALKS 2022 (Alytus – Lietuvos kultūros sostinė) programą kolegoms pristatė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Vilma Liaukuvienė ir Alytaus miesto teatro direktorė Inesa Pilvelytė ir ALKS 2022 Komunikacijos koordinatorė Agnė Grigaliūnaitė. 

Pristatydama pačią kultūros sostinės idėją – sostinę, jungiančia idėjas, žmones, istoriją ir dabartį, jungiančią kultūrą su kitomis sritimis, o Alytų su kitais miestais, projektą tapti kultūros sostine Kultūros ministerijai teikusio Alytaus miesto teatro direktorė Inesa Pilvelytė sakė, kad jungiamąją grandimi pasirinkta tilto metafora. 

„Tiltas per Nemuną jungia ir mūsų istorinį, Pirmąjį Alytų. Greta piliakalnio pastatytas ir aukščiausias Lietuvoje pėsčiųjų tiltas. Jis pastatytas ant senųjų buvusio geležinkelio tilto pamatų. Sujungiantis praeitį su dabartimi ir turbūt ateitimi, mėgstamas alytiškius. Taip ir gimė tiltus kuriančios sostinės tema. Tiltai į praeitį, bendruomenes“, - sakė I. Pilvelytė.

Pristatydama kultūros sotinės programą, kurioje daugiau kaip 200 įvairių renginių, 13 švenčių, 17 plenerų, dar 17 festivalių,20 konferencijų ir edukacijų – iš viso beveik 9000 valandų kultūros – ji akcentavo, kad tai nebus tik tradiciniai kasmetiniai kultūros renginiai, bet atsiranda ir daug naujų. Tarp jų – Kaimynų diena, Nacionalinė dizaino savaitė, metalo plastikos simpoziumas, tarptautinis senjorų sąskrydis. 
  
Dėkodami už pristatymą, šiauliečiai linkėjo sėkmės įgyvendinant visas sostinės iniciatyvas, taip pat ir teiravosi, ar lengvai pavyko tapti kultūros sostine, domėjosi, koks bus bendras renginių biudžetas ir žadėjo su šeimomis apsilankyti ne viename iš renginių. 


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą