Keliaujantys jaunimo metai užsuko į Alytaus miestą

Lietuvos Respublikos Seimas 2022-uosius metus paskelbė Lietuvos jaunimo metais, o Europos Parlamentas – Europos jaunimo metais. Jaunimo metai suteikia galimybę atkreipti visuomenės dėmesį į jaunimo situaciją ir jaunimo problemas Lietuvoje ir Europoje, inicijuoti diskusijas ir tinkamų sprendimų priėmimą bei palengvinti jaunimo pilietinio aktyvumo įsitvirtinimo procesą Lietuvoje.  

Viena iš Jaunimo metų iniciatyvų – Keliaujantys jaunimo metai. Renginio organizatoriai – Jaunimo reikalų agentūra, partneriai: Alytaus miesto savivaldybė ir Alytaus kultūros centras. Renginio tikslas – apjungiant Lietuvos apskričių jaunimą, dirbančius su jaunimu, sprendimų priėmėjus ir visus, kam ne svetima jaunimo politika, pakviesti diskutuoti, susipažinti su galimybėmis Alytaus apskrityje ir Europos Sąjungoje. 

2022 m. rugsėjo 3 d. Alytaus kultūros centro lauko zonoje vyko septintasis Keliaujančių jaunimo metų renginys. Renginio atidarymo kalbą tarė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja J. Šukevičienė. Renginio metu vyko jaunimo galimybių mugė, diskusijos, interaktyvios ir aktyvios veiklos, jaunimo grupių „Džemas“ ir „Jauti“ pasirodymai. Mero pavaduotoja, aktyvūs jaunuoliai, karjeros konsultantės, psichologė, jaunimo reikalų koordinatorė dalyvavo diskusijose: „Kas, jei ne mes? Kada, jei ne dabar“, „Mama, šiemet aš niekur nestosiu“, „Mokykla baigta, o kas toliau? Kaip pasirinkti karjeros kelią“, „Daugiau balanso. Emocinė sveikata – kodėl ji tiek pat svarbi kaip ir fizinė?“. Didžiausio susidomėjimo sulaukė diskusija apie emocinę sveikatą. Diskusijos metu psichologė J. Dimšienė paaiškino, kaip rūpintis savo vidumi, kaip atpažinti savo jausmus ir juos įvardinti. 

Keliaujantys jaunimo metai iškeliavo į Telšių miestą, kuriame renginys vyks rugsėjo 23 d.

Dalia Kavolynienė,
Alytaus miesto savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė (Jaunimo reikalų koordinatorė) 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą