Gražiausių lietuviškų žodžių medis

Alytaus r. Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus mokiniai ir mokytojai nusprendė išrinkti 100 gražiausių, brangiausių lietuviškų žodžių ir minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo100-metį mokyklą papuošti gražiausių žodžių medžiu.

Kiekvienos klasės mokiniai į lapelius rašė po 3-4 žodžius, kurie jiems yra patys gražiausi. Dalis užrašytųjų žodžių kartojosi, nes jie brangūs kiekvienam iš mūsų: Lietuva, tėviškė, Dzūkija, laisvė, vienybė, Trispalvė, Vytis, taika, žemė. Kai kurie užrašė žodžius, žavinčiais savo skambesiu, kuriais vadinami gamtos reiškiniai, augalai, paukščiai: upokšnis, raskila, šerkšnas, gintaras, saulėtekis, šilagėlė, neužmirštuolė, ąžuolas, kregždutė. Pradinių klasių mokiniams gražiausi žodžiai, kuriais jie kreipiasi į pačius brangiausius žmones: mama, tėtė, brolis, sesė. Žodžius surašėme ant trijų spalvų – geltonos, žalios, raudonos – juostelių ir pritvirtinome prie nutapyto medžio kamieno.

Sulapojo, sužydo mūsų medis trispalviais žiedais, pasipuošė mokykla, laukdama Vasario 16-osios ir Lietuvių kalbos dienų renginių. Tegul žydės jis visus metus ir kvies pasidžiaugti, kad esame lietuviai, kad mūsų kalba yra viena iš seniausių pasaulyje, o mums – pati gražiausia ir brangiausia.

Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą