Vasaros pažintys jau veda rudeninius vaisius

Vasaros pažintys jau veda rudeninius vaisius
Alytaus miesto ir Tilžės (Sovetskas, Rusija) teatrai pasirašė partnerystės sutartį. Tai, tikima, praplės gastrolių geografiją, atvers platesnes galimybes dalyvauti bendruose projektuose bei programose.
Bendradarbiavimo susitarimas pasirašytas scenoje
Pirmoji teatrų pažintis įvyko šią vasarą. „Tilžės teatro vadovai svečiavosi Alytuje bei Alytaus miesto teatre, tuomet ir kilo mintis sustiprinti bendradarbiavimą su gilias istorines šaknis turinčiu teatru. Juolab, kad artėja programos „Bendradarbiavimas per sieną“ atidarymas“, - sakė Tilžėje kartu su teatro meno vadovu Arvydu Lebeliūnu bei pastatyminės dalies ir renginių techninio aprūpinimo administratoriumi Vytautu Palubinsku Sovetske viešėjusi teatro direktorė Inesa Pilvelytė.
Alytiškiai buvo pakviesti į Tilžės teatro 61 –ojo sezono atidarymą, kuris prasidėjo premjera „Maskva – Petuški“ (rež. A. Teriochin). O bendradarbiavimo sutartis pasirašyta po spektaklio čia pat scenoje, aidint gausiems žiūrovų ir artistų aplodismentams. Pats Tilžės teatras šios sutarties pasirašymą pavadino istoriniu teatrui ir miestui.
Įvykiai rutuliojasi greitai
Tilžės teatro vadovai jau lapkritį viešės Alytuje. Jie atvyks į teatrų festivalio COM•MEDIA atidarymą bei pirmąją nakty teatre COM•MOON•A.
„Teatras pažadėjo atvykti su konkrečiais dalykiniais pasiūlymais“, - sakė I. Pilvelytė. „Mes taip pat galvojame apie bendrus planus ir gastroles Sovetske, įvertinome technines galimybes vežti savo spektaklius Tilžės teatro žiūrovui. Juo labiau, kad iki Tilžės teatro vos 200 kilometrų, arčiau nei iki Klaipėdos“.
Alytaus miesto teatro direktorė Inesa Pilvelytė, besidalindama vizito Sovetske įspūdžiais, pastebėjo, kad Tilžės teatras ne tik puikiai atnaujintas, bet jis yra itin mylimas ir gerbiamas. Paklausta kodėl, sakė: „Čia gilios teatrinės tradicijos, teatras skaičiuoja antrą šimtmetį, stiprūs vertybiniai dalykai“.
Noro bendradarbiauti yra, galimybių ieškoma, apie rezultatus papasakosime vėliau.

Alytaus miesto teatro inf.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą