Krokialaukio bibliotekoje svečiavosi vaikų poetė Zita Gaižauskaitė

Balandžio 12 dieną Krokialaukio bibliotekoje buvo minima Tarptautinė vaikų knygos diena. Tradiciškai ši diena bibliotekoje minimkartu su žymiais vaikų rašytojais. Šiemet renginyje dalyvavo vaikų mylima poetė Zita Gaižauskaitė.

Renginio pradžioje bibliotekininkė Daiva Kalasauskienė mažiesiems skaitytojams papasakojo apie tai, nuo kada ir kodėl švenčiama Tarptautinė vaikų knygos diena. Pasirodo, kad ši diena – balandžio 2-oji – sutampa su talentingo pasakų kūrėjo Hanso Kristiano Anderseno gimimo diena. Neakivaizdinėje kelionėje po šio rašytojo gimtinę buvo prisimintos pačios žymiausios pasakos, apsilankyta H. K. Anderseno muziejuje Danijos sostinėje Kopenhagoje.

Vėliau su mažaisiais renginio dalyviais bendravo renginio viešnia poetė Zita Gaižauskaitė. Linksmose improvizacijose atgijo miško gyvūnai ir paukščiai: kiškis, briedis, meška, genys, šarka, ežiukas, zuikis, lapė, varlė, gandras, kuriuos vaidino patys vaikai, padedami poetės. Bene didžiausią įspūdį vaikams paliko „skundų“ maišelis, į kurį visi metė savo negerumus, melagiukus, ožiukus, tinginiukus, kuriuos poetė užrišo ir pažadėjo išmesti į skruzdėlyną.

Poetė ragino vaikus skaityti knygeles, mylėti Tėvynę, gerbti savo mokytojus, klausyti tėvelių, skaityti ir saugoti knygeles, glausti jas prie širdelių. „Neskaitoma knygelė pilna ašarėlių,“ – kalbėjo vaikams Zita Gaižauskaitė.

Vaikai aktyviai dalyvavo popietėje, deklamavo poetės eilėraščius, daug jos klausinėjo, nes visiems rūpėjo sužinoti, iš kur poetė tiek daug visko žino ir taip gražiai neįprastai su jais kalba – eilėmis. Viešnia kalbėjo, kad mes turim labai gražią kalbą, kurią reikia saugoti ir mylėti , jos mokytis ir daug skaityti.

Po sutikimo renginio dalyviai galėjo įsigyti mylimos vaikų poetės knygelių su palinkėjimais ir autografu.

Dėkojame autorei už nuostabų susitikimą, vaikų širdelėse paliktą didžiulį įspūdį. Likome sužavėti poetės aktoriniais gebėjimais, nuoširdumu ir be galo šiltu bendravimu.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Krokialaukio filialo informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą