„Pabudome ir kelkimės“ – autentiška paroda apie mūsų laisvėjimo kelią


Šiandien, rugpjūčio 16 d. 17 val. Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2). bus atidaryta laisvės vėju „kvepianti“ paroda kiekvienam lietuviui daug pasakančiu pavadinimu - „Pabudome ir kelkimės“. Joje - – plakatai, bukletai , pirmieji nepriklausomos Alytaus spaudos leidiniai ir atvirukai, kita svarbi 1988-1993 metų laikotarpio medžiaga iš privačios Lino STANKEVIČIAUS kolekcijos.

Sąjūdis, Atgimimas, Išsivadavimas – trys žodžiai, verti būti rašomi didžiąja raide. Šie trys žodžiai geriausiai atspindi parodos esmę. Kolekcininkas Linas Stankevičius, kukliai prisistatantis tiesiog alytiškiu, Sąjūdžio eiliniu, taip apibūdino šį išskirtinį laikotarpį:

„Tie penkeri metai buvo tiesos sakymų, džiaugsmų, atradimų, tikrų, o ne „piarinių“ permainų, džiugių pergalių ir laikinų pralaimėjimų, virsmų ir vilčių laikmetis. Kai buvome gyvi žmonės. Iki tol, didele dalimi (kaip dabar aiškėja), ir po to, visuomeniniame - politiniame gyvenime daugiau ar mažiau pilka, neretai tamsu. Su trumpomis nedidelėmis prošvaistėmis...“

Paroda „Pabudome ir kelkimės“ bibliotekoje veiks iki rugsėjo 15 dienos.

Maloniai kviečiame į parodos pristatymą !

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą