Vaikų dienos centro lankytojai vedė mandalų pynimo edukaciją

 „Sostinės dienų" metu, Katedros aikštėje Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja" organizavo šventę „Tau, Vilniau!". Renginio idėja yra grindžiama neįgaliųjų ir sveikųjų kūrybiniu bendravimu, pristatant visuomenei geriausius, įdomiausius neįgaliųjų meno mėgėjų pasiekimus.

Į šį renginį buvo pakviesti ir VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centro dienos centrų lankytojai. Pagrindinis tikslas – šventės metu, žiūrovus kviesti dalyvauti vaikų dienos centro lankytojų vedamoje edukacijoje - nusipinti sau indėnišką mandalą. Tai pynimas siūlais ant medinių lazdelių. Menas – apjungiantis etninius rankdarbius, meditaciją ir savitobulėjimo psichologiją. Pinantys mandalas, tiek edukaciją vedantys vaikai, tiek dalyviai – ne tik prasmingai leido laiką, bet ir kūrė puikias dovanas savo artimiesiems ar apsauginius talismanus namams, bendravo ir džiaugėsi, dalijosi geromis emocijomis ir savo pasiekimais.

Vaikų dienos centro lankytojai ne tik vykdė edukacijas. Vos tik įsikūrę savo vietose, dalyviai renginį pradėjo iškilminga eisena. Visi vaikai eisenoje dalyvavo pirmą kartą, todėl džiaugėsi, kaip smagu, dalyvauti, dalinti kitiems šypsenas ir geras emocijas.

Taip pat vaikai turėjo galimybę apžiūrėti ir įsigyti suvenyrų, įvairių meninių dirbinių, pasiklausyti nuotaikingo įvairių žanrų meno kolektyvų ir atlikėjų koncerto, ir šauniai pasilinksminti, dalyvaujant kitų vedamose įvairiose edukacinėse veiklose.

Galiausiai vaikučių laukė ekskursija autobusu po Vilniaus senamiestį, apie kurio istoriją važiuojant pasakojo gidė. Po ekskursijos visų dalyvių laukė šventinė košė!

Tikimės, kad dalyvavimas šiame renginyje, taps dar viena vaikų dienos centro tradicija. Dėkojame šventės organizatoriams už galimybę dalyvauti tokiame renginyje.

VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą