Lazdijų rajone įsikurs senovinių automobilių muziejus

Antradienį su Lazdijų rajono savivaldybės meru Artūru Margeliu, Ekonomikos skyriaus vedėja Jolita Galvanauskiene ir Lazdijų turizmo informacinio centro direktoriumi Mantu Sabaliausku susitiko asociacijos „Retromobile“ atstovai. Susitikimo metu aptartos galimybės Dumblio kaime buvusios Valstybės sienos apsaugos tarnybos Lazdijų rinktinės pastatuose įrengti senovinių automobilių muziejų.

 Muziejų jau turinti asociacija Šeduvoje (Radviliškio r.), bei istorinės, karinės technikos muziejų Kaune, nusprendė vieną padalinį atidaryti mūsų rajone. Toks muziejus galėtų tapti dar vienu turistų traukos centru bei papildytų rajono lankytinų vietų sąrašą. Asociacijos nariai ne tik planuoja eksponuoti per 100 senovinės technikos, tačiau leis ir patiems lankytojams įsėsti į automobilius ir jais pavažinėti. Svečiai apžiūrėjo Dumblio kaime esančius pastatus ir šiuo metu jau tvarkomi pastatų panaudojimo dokumentai. Jei savivaldybės Taryba pritars šių pastatų perleidimui asociacijai „Retromobile“, tuomet prasidės pastatų pritaikymas muziejaus veiklai.

„Retromobile“ – tai draugėn susibūrę senovinių automobilių entuziastai, kurie padeda prižiūrėti senuosius automobilius, dalijasi patarimais bei patirtimi, kartu organizuoja renginius ir kiekvienam senovinio automobilio turėtojui padeda įgyvendinti seniai galvoje kirbančias idėjas. Sukaupti muziejai išsiskiria išskirtiniais eksponatais, kurie byloja Lietuvos automobilizmo istoriją, jos raidą. Kiekvienas atvykęs gali susipažinti su išskirtiniais istoriniais eksponatais,pamatyti net keletą lietuvių meistrų sukurtų transporto priemonių. Tai „gyva“, mobili istorinės, taip pat istorinės karinės technikos ekspozicija, kuri bet kuriuo momentu gali pajudėti iš vietos. Jos unikalumas ne sustingusiuose eksponatuose, o gyvybingume bei tai, jog kuriama privačiomis lėšomis.

Lazdijų rajono  savivaldybės  informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą