Dzūkijos regionui atstovaus kapelos „Metelys“ ir „Pivašiūnai“

Lazdijų kultūros centre vyko tradicinės linksmybės, kasmet pritraukiančios minias liaudiškos muzikos mylėtojų. Dzūkijos kaimo kapelų varžytuvės „Grok, Jurgeli 2019“ vyko net 50-ą kartą. Šventėje dalyvavo ir visas susirinkusias kapelas sveikino Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis.

Tradiciškai šventė-varžytuvės buvo pradėtos A. Bražinsko „Grok, Jurgeli“ valsu, kurį atliko visos susirinkusios kapelos, diriguojamos Valentino Tarailos. Kiek vėliau charizmatiškoji renginio vedėja pasveikino visus susirinkusius, pristatė besirungiančias kapelas ir priminė, kad žiūrovai taip pat turės atlikti svarbią misiją – ant savo bilietų užrašyti mylimiausios kapelos pavadinimą, įmesti į pintinėlę, o renginio pabaigoje visi šie balsai buvo suskaičiuoti.

„Dėkoju visoms kapeloms, jų vadovams, renginio organizatoriams, kad toks išskirtinis ir gilias tradicijas turintis renginys vyko Lazdijuose. Džiaugiuosi, kad Lazdijų krašto žmonės galėjo pasimėgauti reginiu, o kad šios varžytuvės yra mylimos – įrodo sausakimša Lazdijų kultūros centro salė“ – kalbėjo meras Artūras Margelis. Už atliktus muzikinius kūrinius, savo laiką ir energiją bei puikias emocijas savivaldybės meras visų kapelų vadovams įteikė gardžių Lazdijų krašto kepinių.

Šiais metais Dzūkijos regiono varžytuvėse susirungė ir dėl kelialapio į „Grok, Jurgeli“ varžytuves, kurios rudenį vyks Kaune, varžėsi Alytaus kapelos „Dzūkija“ ir „Alyta“, Varėnos kapela „Periodas“, Simno kapela „Simnyčia“, Jiezno kapela „Jieznelė“, Pivačiūnų kapela „Pivašiūnai“ bei Metelių kapela „Metelys“, kuri atstovavo Lazdijų kraštui.

Vieną iš nugalėtojų išrinko žiūrovai, o kitą – komisija. Buvo vertinamas kolektyvų repertuaras, kūrinių atlikimas, aranžuotės, sceninė kultūra bei estetinis vaizdas. Komisijos pirmininkas meras Artūras Margelis paskelbė, kad geriausiomis pripažintos ir teisė groti „Grok Jurgeli 2019“ didžiajame koncerte suteikta kapeloms „Metelys“ ir „Pivašiūnai“, kurios atstovaus Dzūkijos regionui.

Kol komisija vertino dalyvių pasirodymus, žiūrovams liūdėti neleido Šeštokų kultūros namų kaimo kapela „Griežlė“.

„Grok, Jurgeli“ – vienas iš seniausių tradicinių renginių Lietuvoje, kurio bene didžiausias raktas į sėkmę – dalyvių nuoširdus užsidegimas ir noras atstovauti savo kraštui. Renginyje dalyvaujančių kapelų nariai po savo darbų suranda jėgų ir vakarus paskiria muzikai, daro tai kas jiems patinka – groja, šoka ar dainuoja. Dėl žiūrovų ovacijų šiais metais būgnus trankiusios, smuiko stygas virpinusios ir profesionaliai liaudiškas dainas atlikusios kapelos paliko neišdildomą įspūdį visiems susirinkusiems žiūrovams.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą