Nacionaliniame dainų festivalyje „Laisvės kelias“ skambės Lietuvos partizanų dainos

Š.m. spalio 25 d. (penktadienį) 12 val. Druskininkų „Atgimimo“ mokykloje (M. K. Čiurlionio g. 92) įvyks 11-asis nacionalinis partizanų dainų festivalis „Laisvės kelias“. Renginyje dalyvaus daugiau nei 250 mokinių iš 20 Lietuvos mokyklų. Savo prisiminimais dalinsis buvę partizanai ir jų ryšininkai. Maloniai kviečiame atvykti, pamatyti ir išgirsti, kaip jaunimas prisimena ir pasakoja šalies istoriją meninės išraiškos formomis.

 Šių metų festivalis skiriamas 1949 m. vasario 16 d. Laisvės Kovų Sąjūdžio deklaracijos pasirašymo 70 metų sukakčiai.

 Festivaliu siekiama skatinti moksleivių domėjimąsi šalies istorija, ugdyti jaunimo patriotiškumą ir pilietiškumą, išsaugoti ir populiarinti partizaninio karo laikų kultūrinį paveldą, prisidėti prie to, kad partizaninės dainos atrastų savo vietą mokyklinio jaunimo meninių kolektyvų repertuaruose.

 Šį jau tradiciniu tapusį festivalį kartu su Tarptautine komisija organizuoja Druskininkų „Atgimimo“ mokyklos Tolerancijos ugdymo centras ir Druskininkų tremties ir rezistencijos muziejus.

 Šis dainų festivalis – tai vienas iš istorinės atminties projektų, kuris yra įgyvendinamas pagal Tarptautinės komisijos koordinuojamą „Mokymo apie totalitarinių režimų nusikaltimus, nusikaltimų žmoniškumui prevencijos ir tolerancijos ugdymo programą“. Šią programą Tarptautinė komisija įgyvendina nuo 2003 metų. Jos iniciatyva Lietuvoje įkurti 146 Tolerancijos ugdymo centrai, kurie kompleksiškai įgyvendina šią programą. Prie atskirų Komisijos edukacinių ir minėjimo iniciatyvų kasmet prisijungia virš 1000 mokyklų ir kitų organizacijų.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą