Gražiausią miesto gimtadienio tortą iškepusiai alytiškei – savivaldybės dovanos

„Konditerija – mano hobis. Ja susidomėjau būdama keturiolikos. Pirmasis mano konditerinis gaminys, kurį iškepiau šeimai, buvo velykinis tortas“, – sakė šiuo metu konditeriją Birmingeme (Didžioji Britanija) studijuojanti dvidešimt vienerių alytiškė Raminta Čiakaitė. Alytaus miesto šventei iškeptas, miesto atributais puoštas jos tortas Alytaus miesto savivaldybės feisbuke lankytojų sprendimu surinko daugiau nei 500 patiktukų ir buvo pripažintas gražiausiu. 

Šiandien Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė padėkojo Ramintai už dalyvavimą savivaldybės skelbtame konkurse ir įteikė jai ir jos artimiesiems skirtą dovaną. 

R. Čiakaitė konditerijos studijas Didžiojoje Britanijoje pradėjo prieš trejus metus. Tarp bendrakursių – ji vienintelė lietuvė, o ir kituose kursuose šią kruopštumo ir preciziškumo reikalaujančią specialybę pasirinkusių lietuvių labai nedaug. 

„Net nežinau, kada atėjo noras studijuoti konditeriją. Gal iki mokyklos baigimo likus ketveriems metams“, – prisipažino R. Čiakaitė. Studijuoti Didžiojoje Britanijoje, anot Ramintos, nėra sunku, visi dėstytojai labai supratingi, jeigu kažkas neaišku, jie mielai padeda. 

Būsimai konditerei labiausiai patinka gaminti prancūziškus desertus, o štai kepti bandeles, anot Ramintos, neįdomu. Paklausta, koks galėtų būti skanaus deserto slaptas ingredientas, teigė, kad ko gero, juo galima pavadinti meilę. Juk tai, kas pagaminta su meile – skaniausia.

Baigusi studijas Raminta norėtų sugrįžti į Lietuvą, nors anksčiau ji buvo kitos nuomonės – svajojo po studijų pasilikti Didžiojoje Britanijoje, tačiau dabar teigė mananti, kad ir Lietuvoje yra daug galimybių dirbti ir tobulėti konditerijos srityje. Vis tik Raminta savo ateities su gimtuoju Alytumi nesieja ir ją planuoja kurti sostinėje ar kitame šalies didmiestyje. 
 
Prieš pat Alytaus miesto šventę Alytaus miesto savivaldybė pakvietė alytiškius iškepti Alytaus miesto gimtadienio tortą ar pyragą savo šeimai, papuošti jį su Alytaus miestu susijusiais akcentais, atsiųsti pagaminto deserto nuotrauką, o pagamintu saldėsiu pavaišinti artimuosius. Raminta šiai progai iškepė Alytaus miesto herbe esančia balta rože ir „Alytus-Myliu“ ženklu dekoruotą tortą, juo pavaišino savo artimuosius.

Komunikacijos skyriaus informacija    

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą